U centru Hrvaca kraj kapelice postoji staro groblje iz 17.stoljeća gdje su pokopani Hrvačani koji su umrli od kuge, a što je opisano u knjizi fra Joze Solde

Međutim, uz asistenciju arheologa i nazočnost Dinka Bošnjaka, načelnika općine Hrvace danas se bagerom kopalo po tom groblju što je podijelilo mještane.
– Nek’ se ne diraju u naše mrtve, što im to triba?, zavapio je jedan mještanin što su ostali koji su gledali u „oranje“ bagera odobravali kimanjem glavama.
– Svi mi znamo da su tu pokopani naši preci koji su umrli od kuge. Koliko ih je bilo, to nitko ne zna, ali nije pametno ovo što rade. Kažu da će tu biti nekakav park. Drugi kažu da će staviti fontanu. Ma neka stave što hoće, ali neka se u groblje ne diraju, kazala je za portal Megamedia jedna mještanka Hrvaca.
Inače, radove izvodi Marin Doljanin, brat lokalnog predsjednika mladeži HDZ-a i neki misle da je posao i dobio zahvaljujući stranačkim vezama.
– Nije dosta što kosti bagerom razbacuju, nego to još radi i Doljanin koji nema uredne papire za rad, a sve bez provedenog natječaja!, kazao nam je jedan žitelj Hrvaca.
Ako je to doista tako, onda će se ovim slučajem pozabaviti i policija, ali i DORH i USKOK.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime