Prošlo je točno 48  godina otkako je tog utorka dvorana Gripe zadrhtala pod zvucima glasovite glazbene ikone, Tine Turner

Split je tih dana bio epicentar glazbene euforije, a Tina Turner, baš kao i uvijek, dominirala je svojom energijom i izvanrednim izvedbama. Njen je nastup ostao zauvijek urezan u sjećanjima svih koji su imali čast biti prisutni jednom od tada rijetkih glazbenih spektakala svjetskog ranga na ovim prostorima.
 
I sada, skoro pola stoljeća kasnije, duh Tine Turner ponovno će se probuditi u srcima Splićana i svih ljubitelja njene glazbe. Naime, u utorak, 21. studenoga, samo dan nakon zagrebačke premijere, Gripe će ponovno biti poprište glazbenog spektakla, ovog puta mjuzikla “Simply the Best” koji donosi interpretaciju života i karijere Tine Turner, glazbene dive i kraljice rock‘n’rolla, svima poznate po hitovima poput “Proud Mary,” “Simply the best” “Private Dancer,” i “We Don’t Need Another Hero.”
 
Glavnu ulogu Tine Turner tumači talentirana Dorothea Coco Fletcher, američka pjevačica s berlinskom adresom, koja svojim nevjerojatnim glasom, izgledom i interpretacijom prenosi Tininu strast i energiju na scenu već 20 godina. Ovaj live mjuzikl vratit će nas u dane Tininih početaka, ranog uspjeha dua ‘Ike i Tina Turner’, njihovog burnog razlaza, te njenog vrtoglavog solo uspjeh u 80-ima, te će uprizoriti legendarni koncert iz 1948. godine na stadionu Maracanã u Rio de Janeiru, gdje je Tina Turner pred 180 tisuća ljudi osigurala svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.
 
Mjuzikl “Simply the Best” podsjetit će nas zašto će Tina Turner ostati vječna glazbena ikona.  Za sve one koji žele biti dio ovog glazbenog spektakla, ulaznice mogu kupiti preko sustava Eventim i Adriaticket. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime