Finalna večer novih pjesama, završnica trodnevne glazbene fešte na splitskim Prokurativama, na binu 56-og Splitskog festivala donijela je i niz povratnika ali i pjevačkih debitanata.

Jedan od njih bio je i Noa, čovjek u bijelom, izgledom veoma nalik svom idolu, preminulom pjevaču Princeu, koji se, i da se zezamo, može bez problema okarakterizirati kao one-man-show. Za svoju skladbu Iluzija napisao je glazbu, tekst, napravio je i aranžman, onda je otpjevao, a uz sve to se pobrinuo i za prilično atraktivan scenski izgled. – Da, prvi puta pjevam, i osjećaj je bio čudesan – rekao je Noa, koji je svojom pojavom privukao pažnju svih koji su bila iza pozornice. Završnica najveće dalmatinske glazbene fešte privukla je Splićane, koji su spas od noćne žege potražili u večernjoj zabavi na otvorenom.

grdovic22
Publika je odlučila da Grand prix ovogodišnjeg, 56. Splitskog festivala osvoji njen miljenik, zadarski slavuj Mladen Grdović, dok je prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, istovremeno i treća nagrada publike išla u ruke Tončija Huljića i Madre Badesse. Publika je drugo mjesto dala Tomislavu Braliću i Intradama. Žiri je drugim mjestom okitio Damira Kedžu, a treće je pripalo Đaniju Maršanu. Nagradu je dodijelilo i Hrvatsko društvo skladatelja, koje je za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjeg Splitskog festivala proglasilo Moje zlato, autora glazbe Tonča Huljića, te teksta, Vjekoslave Huljić i Petra Graše.

Ladilo se lepezama, kartolinama, pljeskalo, analiziralo, komentiralo scenske izglede izvođača. Posebice pjevačica koje su kao Nada Parmać plijenile pažnju vrtoglavim izrezom na haljini, Žane Mari Perčić u šljokičastoj minici i elegantnoj Izabeli Martinović koja se na Splitski festival vratila nakon duge stanke. A onda se pojavio on, zadarski showmen Mladen Grdović, i u svom stilu ušetao u publiku, koja je njegov simpatični i neočekivani nastup dočekala s velikim pljeskom. – To kralju, to, vidi ga, otišao je skroz gore, ma vidi di se popea, ma i reka je da oće – Grdovićev su iznenadni kontakt s publikom pozdravljali njegove kolege. Fešta će potrajati do sitnih noćnih sati, a začinit će je i Petar Grašo, lanjski pobjednik koji nastupa u show programu. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime