Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Bjelovar su dovršili kriminalističko istraživanje javno objavljene snimke uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru te pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koje su javno objavljene na portalima raznih novinarskih agencija, priopćeno je iz PU bjelovarsko-bilogorske

Mokrio po zgradi HDZ-a, to snimio i objavio na Fejsu

Riječ je o HDZ-ovim prostorijama u Bjelovaru. Potvrdili su to iz županijskog HDZ-a prije nekoliko dana kada su prijavili provalu u stranačke prostorije. 

Dodali su tada da je nepoznati muškarac mokrenje po njihovoj zgradi snimio i objavio na Facebooku.

Policija tvrdi da je počinio prekršaj.

“Naime, utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okolice Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrirao pod pseudonimom na jednoj  društvenoj mreži, 15. studenog ove godine u vremenu od 13.15 do 13.50 sati s namjerom prouzročenja straha, te stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u političkom uvjerenju na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao video snimku na kojoj urinira po fasadi zgrade u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru, te  neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje u odnosu na njegovo čime je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije”, navodi se u policijskom priopćenju.(index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime