Mjesni odbor Ratac-Zelenka u organizaciji sa Općinom Brela i ove godine organizira posjet Vukovaru povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Polazak iz Makarske i Brela je u ranim jutarnjim satima 16.11. , a povratak je planiran 18.11. nakon mimohoda i završetka programa obilježavanja dana pada Vukovara. Bogato osmišljeni program sadrži: obilazak Plitvičkih jezera i odavanje počasti prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću, obilazak Osjeka, obilazak ratne bolnice u Vukovaru, posjeta Vojnom muzeju, posjeta memorijalnom groblju i Ovčari, obilazak Trpinjske ceste i mjesta pogibije Blage Zadre, odlazak u Aljmaš i posjeta svetištu Gospe od utočista, obilazak OPG-a i degustacija domaćih proizvoda, uključenje u mimohod i misa na Dan sjećanja.

Joze Vranješ
Joze Vranješ

Programom je organiziran: prijevoz, 2 doručka, 2 noćenja u Osjeku, 2 večere, ulazak u sve muzeje i šuškavac sa motivom Vukovara. Program sadrži i humanitarni karakter pa će se tako prikupljati sredstva za pomoć udrugama Sunce iz Makarske i Vukovarske iskrice iz Vukovara. Sve informacije se mogu dobiti na broj 097 765 25 53 – Joze Vranješ.
Ove godine Joze Vranješ nije niti pokušao kontaktirati Grad Makarsku radi pomoći u organizaciji ovog putovanja obzirom da je prošle godine imao jako loše iskustvo s gradonačelnikom Tonćijem Bilićem kada je Vukovar postao tema prepucavanja. – Time je u sjenu stavljena bitnost poruke Vukovarske tragedije, zaključio je Vranješ.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime