MOST: Tražimo da HNS obznani imena dužnosnika koji s njima putuju na SP u Rusiji

0

Mostovi saborski zastupnici Marko Sladoljev i Tomislav Žagar od Hrvatskog nogometnog saveza zatražili su imena političara i dužnosnika koji će s njima kao gosti putovati na Svjetsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Rusiji

Proteklih mjeseci u medijima objavljeno kako su mnogi dužnosnici koristili tu povlasticu koja je protuzakonita. Naime, Zakon o sprječavanju sukoba interesa govori da vrijednost poklona koji primaju državni dužnosnici nikako ne smije prijeći 500 kuna. Sladoljev i Žagar HNS-u su postavili i pitanje cijene takvog putovanja te kriterija po kojem su političari odabrani.

„Jasno je o čemu se ovdje radi. HNS i nogometna vrhuška na ovaj su nelegalan način godinama kupovali mir. Činjenica je da su im mnoge državne institucije omogućavale nelegalne rabote. Smatram kako izlika koju su do sada nudili, kako te informacije ne mogu dostaviti zbog zaštite osobnih i poslovnih podataka, nikako ne stoji. Ovo je jasno kršenje zakona i ukoliko nam ne odgovore u najkraćem mogućem roku, te podatke tražit ćemo od nadležnih institucija. Netransparentnost i nelegalnost je očito modus operandi i naše nogometne i političke vrhuške. Da se izrazim nogometnim rječnikom, dečki si odigravaju savršeni dupli pas, nažalost, na račun hrvatskog nogometa.“ – ovom prilikom poručio je Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime