Pismo iz budućnosti koje svjedoči snažnu istinu o borbi građanstva Mostara za svoj suverenitet nad gradom! Kulturno-uljudbena-urbana zajednica, koja je stala uz trafiku, predstavlja najsavršenije usklađeno suglasje-Sklad!

Sklad im je dodao vrijednost njihovim životima, kako bi mogli prošetati gradom-rondoom, ne okrećući leđa trafici, obitelji Vučić, jedni drugima! Tri tisuće slovom, 3ooo brojem, potpisa slilo se u jedan glas…

Slijedi, uglavnom istiniti događaji koji su se dogodili: „kranovi se dižu u visine, salijeću me investitori“ raspričo se doktor! Naime, od kranova u visinama, ostale su cijene za četvorni metar stambenog prostora, koje mlade mostarske obitelji plaćaju 3000KM! Svi se oni pitaju: koliku u toj cijeni učestvuje keramika? Nemaju sumnju da se može zaraditi i na mnogo drugih načina, osim plaće? Doktor je, pokušavajući da gradi Mostar gradeći: ivizure, arhitektonske vedute, zaklanjao svjetlost! Zar i ona zgradurina na rondou, sad više liči na bedeme skrovišta za ljude koji nemaju savjesti! Možete li zamisliti da je nikao kran umjesto trafike? Na kraju, nije u stanju ukazom-dekretom odlučiti, gdje će se održati koncert za doček Nove! Nitko nije želio toliko uspjeh…No, nesretna ljubav…Morati će objašnjavati kako je uspio doseći, tako visoku razinu nesposobnosti…U budućnosti to neće ostati nepoznato…

…šmrk šmrk šmrk…Ako uzimate nešto što razumijete, onda ste svjesni i posljedica, da s takvim ponašanjem-unaprijed su poznati potezi, koje će ta osoba poduzeti, čak i prije, nego što bilo šta učini! Da doktor ne radi stvari koje ne bi smio, možda bi uspio uvjeriti građansku zajednicu Mostara, kako je život posvetio javnoj službi. Iza njega ostaje najbjednija epizoda-trafika i uspomena na najživlje sjećanje, kako je imao samo 13 ruku u Gradskom vijeću Mostara. Sve te ruke bile su pohlepne! Javni službenici-pokvareni vjećnici, koji su više bili zainteresirani za poziranje na dodijeljenim parcelama s „investitorima“, nego za vođenje i upravljanje gradom Mostarom! Doca, ukoliko si želio predstavljati građane, ukoliko si poželio biti dio-važan-pokretački kotač, unutar građanske zajednice, morao si i sam biti građanin!

Niti jedan novinar, a kamoli kazalo kakav sam ja, ne može odoljeti dobroj priči, kao što niti jedan političar ne može odoljeti lažnim slatkim obećanjima, za što mu ovo pismo iz budućnosti daje za pravo! U budućnosti ostaje samo sklad! Nije zajedništvo, nije jedinstvo, SKLAD je! Sklad, u mostarskom slučaju, nije rezultat utjecaja doktorove političke stranke! Nije ni utjecaj politički povlaštenih gradoždera! Sklad je to, ostvaren na jedinstvenoj temi građanskog suvereniteta! Sklad je to koji se ravnomjerno raspodijelio u cjelini od 3000 tisuće/hiljade ruku-potpisa-glasova!

Meni je srce puno! Građani Mostara otkrili su o sebi: da su jaki, da su suosjećajni, da su spremni na borbu za svoj građanski identitet, da nisu izgubili posvećenost kulturi urbanog života, da su pokazali nepopustljivost, da su pobijedili gradoždere! Građanska zajednica Mostara, pamtiti  će samo kraj doktorove avanture !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime