Policijski službenici Postaje prometne policije Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom provedeno zbog sumnje da je ostvario obilježja više prekršaja

 Policijski službenici utvrdili su sumnju da je upravljao osobnim vozilom nakon izvršnosti rješenja o ukidanju i oduzimanju  vozačke dozvole, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, te pri upravljanju vozilom nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Nadalje, narušavao je  javni red i mir na naročiti drzak način  dana  11. ožujka 2024.g. u večernjim satima  u Splitu u ulici  IV. Gardijske brigade na način da je   upravljao  osobnim automobilom postižući pri tom gornju granicu broja okretaja motora i proklizavajući pogonskim kotačima tvz. driftanje, vrteći se  vozilom u krug što je  stvorilo buku velikog intenziteta i izazvalo osjećaj uznemirenosti  građana i stanara u obližnjim objektima.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 286. stavka 12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama  kažnjivog po čl. 286. st. 12. istog zakona, te  iz čl.163. st1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama  kažnjivog po čl. 163. st. 8. istog zakona i čl. 6. st. 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uz optužni prijedlog doveden je na Općinski prekršajni sud.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime