Antonio Matijašević (45) iz Makarske požalio se na brutalnost jednog policijskog službenika, a sve se dogodilo u noći 24.kolovoza ove godine

– Bilo je to u neposrednoj blizini hotela Osejava prije nekoliko večeri. Tamo su se nalazila dvojica policajaca, jedan iz Makarske, drugi iz Osijeka koji je na ispomoći. I baš taj policajac koji je ovog ljeta stigao u Makarsku iz Osijeka mi je prišao i više puta me udario u predjelu glave, ispričao nam je Antonio Matijašević.

Prema Matijaševićevim riječima, prilikom odlaska na Hitnu medicinsku pomoć u Makarskoj, policijski službenik koji ga je ranije udarao, ga je nastavio tući, i to vezanog. – Bio sam vezan, a ovaj me udarao. Potom su me odveli u policijsku postaju i zadržali me nekoliko sati. Pogledajte što mi je uradio, priča nam Matijašević, pokazujući na brojne hematome po tijelu kao posljedice udaraca. Najavio je i pritužbu protiv policijskog postupanja i posebnu prijavu unutarnjoj kontroli MUP-a.

Kontaktirali smo i Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku te su nam dali informaciju o spornom događaju. – Policijske službenike policijske postaje Makarske, dana 24 kolovoza 2021.godine prilikom odlaska na intervenciju u Makarskoj u blizini hotela,  muška osoba  je vrijeđala i omalovažavala, te se potom pokušala udaljiti s mjesta događaja. Isti je uhićen uz uporabu sredstva prisile, utvrđeno da se radi o 45-godišnjaku, te je doveden u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje. Osoba je prevezena i na liječnički pregled u HMP Makarska gdje je utvrđeno da nije zadobio ozljede te je potom smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 45-godišnjak ostvario obilježja prekršaja opisanog u čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira te je redovnim putem podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu. Napominjemo da 45-godišnjak za vrijeme postupanja nije imao primjedbe na postupanje policijskih službenika, odnosno  na primjenu sredstava prisile  što je i vlastoručno potpisao, a do ovoga trenutka nismo zaprimili pritužbu na postupanje policijskih službenika, informirali su nas iz PU Splitsko-dalmatinske.

Antonio Matijašević, pak, tvrdi suprotno i prilaže fotografije zadobivenih ozljeda kao i medicinski nalaz.

2 KOMENTARI

  1. Mislin,neka je dobio batine,pička, ako je napa policiju.. Samo sve se mnogo ovakvih stvari dešava da bi sudili..
    Moje je mišljenje,da za takovo dijelo se batine nemogu dobijati u ovoj državi.Dalje,nikako nemogu shvatiti ljude koji ( u članku se ljepo vidi ) osuđuju tog čovjeka..Moje skromno mišljenje je da se taj borio za budućnost te držAve,tj.ako je to normalno ,badam se da nikad u sljedečih100 godina neče imat probleme,i da su mediji za policijsku brutalnost ljek prema boljoj budućnosti

  2. I da mu jedini pozitivan komentar pošalje neka osoba iz Srbije!?
    Eh dokud idemo nečemo znati stati..
    Kaže šumadijac da je nosio Hajdukov šal a tu dobio batine..!??

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime