Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o podnijela je izvješće u kojem se za 14. listopada najavljuje ročište za prodaju stana te tvrtke u Zadru svojevremeno procijenjenog na nešto više od 1.7 milijuna kuna

Prema elaboratu sudskog vještaka, nekretnina Keruma d.o.o u stečaju – stan od 114 četvornih metara u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru vrijedi 1.713.026 kuna, a četiri pripadajuća spremišta nešto više od 80.000 kuna.

Izvješće stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Splitu u kolovozu donio rješenja kojima se tri nekretnine Keruma d.o.o u stečaju predaju u posjed tvrtki Coast d.o.o. kojoj je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar. Prema sudskim rješenjima, tvrtki Kerumova nećaka dosudio se poslovni prostor i mali stan kod splitskog HNK gdje je bila trgovina Kerum i poslovni prostor od 64 kvadrata u prostoru lokala Lažni svjedok u zagrebačkoj Amruševoj ulici kraj Trgovačkog suda.

Osim toga, Coast. d.o.o. preuzeo je u posjed dvorište, kuću i studenac te, kako se navodi, prirodno neplodno zemljište od oko 1900 četvornih metara u Milni na otoku Braču. Predaja u posjed tih Kerumovih nekretnina dosuđena je nakon prodaje Kerumove svinjogojske farme u Drnišu i Lagune, nekretnine u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa te dionica Hajduka u vlasništvu Keruma d.o.o. u stečaju.

Najvrjednija imovina Kerumove tvrtke nedavno prodana na ”bubnju” bila je svinjogojska farma u Drnišu za koju je tvrtka Hoteli Batuda d.o.o. ponudila 3.5 milijuna kuna. (Index)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime