Na današnjoj novinskoj konferenciji PU Dubrovačko-neretvanske, objavljeno je kako je na brodu koji je iz Iraka uplovio u luku Ploče pronađeno 220 kilograma heroina što predstavlja najveću zapljenu u povijesti

– Ovo je rezultat intenzivnog rada i suradnje Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske s carinskom upravom i ostalim institucijama, a sve kao nastavak operativne akcije u kojoj smo u prvih šest mjeseci razbili dvije zločinačke organizacije i prijavili nekoliko osoba. Tom je prilikom zaplijenjeno ukupno 700 kila kokaina. U prvom slučaju koji se odnosi na zapljenu heroina 11. listopada prošle godine je u Luci Ploče izvršena pretraga kontejnera s broda koji je došao iz Iraka. U tom se kontejneru nalazilo 80 olovnih ploča težine 250 do 300 kilograma i u 40 tih olovnih kocki pronađeno je 296 paketića droge, kazao je Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Na drugom brodu koji je do Ploča doplovio iz Kolumbije, pronađeno je 62 kilograma kokaina vrijednog oko 17 milijuna eura! – Temeljem naloga je izvršena pretraga broda. Kako je prevozio rasuti teret, bazirali smo se na područje oko broda, točnije ispod broda. Tu su veliki obol dali ronioci. Po vrlo jakom jugu i gotovo nemogućih uvjetima za rad izvršen je pregled podmorja broda. Tom prilikom su ronioci pronašli metalni predmet pričvršćen šarafima i magnetom. U njemu su pronađena 54 paketa droge kokain, informirao je Tikvica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime