Jučer je policija uhitila bivšu državnu tajnicu i gradonačelnicu Knina Josipu Rimac, predsjednika uprave Hrvatske šume Krunoslavca Jakupčića, bivšu pomoćnicu ministra gospodarstva Anu Mandac i mnoge druge zbog korupcije

Josipu Rimac PNUSKOK tereti da je dogovorila isplatu 45 tisuća eura mita sa tvrtkom Lager Bašić vlasnika Milenka Bašića i Dragana Stipića, koji vode tvrtku CEMP, za ishođivanje dozvola za njihovu vjetroelektranu Krš-Pađene. Zbog očito unosnog posla s vjetro elektranama, uhićeno je još desetak osoba, a istraga i dalje traje. Posebnu pozornost istražitelja PNUSKOK-a je, kako neslužbeno doznajemo, privukla općina Hrvace u kojoj je nedavnim izmjenama i dopunama prostornog plana omogućeno planiranje vjetroelektrana.

Riječ je o spornim lokacijama Vučje polje iz nad Peruče i Ravno Brdo na Dinari koje administrativno pripadaju općini Hrvace. Zbog uhićenja po nalogu USKOK-a, jučer je bilo napeto u Hrvacama, mnogi su se okretali za sobom, grozničavo su se pratile najnovije vijesti oko korupcijske afere.

PNUSKOK, kako doznajemo, ima određena saznanja o ulozi općine Hrvace u čitavoj priči kao i načelnika Dinka Bošnjaka te se očekuje da bi naredni tjedan između srijede i petka istražitelji trebali posjetiti općinske prostorije.

2 KOMENTARI

  1. Pa, treba, stat korupci omda ce narod zivit dobro da nam bude vlast ko u njemackoj korupcija je vrsta ubistva naroda isto je il covijeka, ubio il ne platio porez drzavi

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime