Zadnjih desetljeća, svjedoci smo nepoštivanja i preziranja prava malog čovjeka Hrvaca. U Hrvacima se prirodna prava građana ograđuju stranačkim međama koje drugim članovima zajednice uskraćuje uživanje tih istih prava.

Stranačke međe smišljaju i desetljećima provode isti tirani koji praksu imaju iz vremena komunizma-socijalizma, pokrivajući se raznim birokratskim metodama. Oni su iznad zakona ,ne primjećuju da je zakon izraz opće volje građana, zanemaruju da zakon mora biti jednak za sve;  kada štiti i kada kažnjava. Da tako nije u Hrvacama svjedoci smo vremenom. Sloboda izražavanja misli i nazora jedno je od najdragocjenijih prava čovjeka, pa tako svaki građanin može govoriti,  pisati te slobodno objavljivati. Puna dva desetljeća u Hrvacama nitko nije želio ukazati na nezakonitosti i nemoral aktualnog načelnika i njegovih sljedbenika. Čovjek cetinske krajine  svakako se zalaže da ima jednakost i slobodu u odgovarajućim životnim uvjetima, u okolini koja mu omogućuje život u dostojanstvu i blagostanju i da ima posebnu odgovornost da okolinu čuvaju i poboljšavaju u korist sadašnje i buduće generacije. Prirodne blagodati koje Hrvace ima, posebice vode, planinu, biljni i životinjski svijet, treba štititi u korist sadašnje i buduće generacije, pažljivim planiranjem i gospodarenjem. Gospodarski i socijalni razvoj Hrvaca od bitnog su značaja  za osiguranje ugodne i životne okoline te za stvaranje uvjeta koji omogućuju veću kvalitetu življenja. Samo racionalnim planiranjem moguće je premostiti ponor između razvojnih potreba i potreba za čuvanjem i unapređivanjem okoline. Nametanja projekata od strane korumpiranog načelnika  Hrvaca žele povećati materijalnu korist, a prelijepi krajolik zagaditi plinskom centralom, koja životno ugrožava i šteti malom čovjeku i preljepom krajoliku. Trebamo se zapitati što ostavljamo djeci i unucima, da li oni zaslužuju da iseljavaju preljepi kraj koji su nam djedovi ostavili, a velikosrpska agresija dijelomično osiromašila, spalila, uništila?!

Dinko Bošnjak želi plinsku centralu u Hrvacama ne vodeći računa o negativnom utjecaju na ljude i okoliš

Pitamo se da li naši mladi razvijaju sve svoje sposobnosti, temeljem činjenica s kojima raspolažu, da li oblikuju karakter za stjecanje visokih moralnih kvaliteta i duboku privrženost plemenitim idealima? U Hrvacama svakako je ugrožen razvoj kako gospodarski, društveni, kulturni i politički ,a kojem je cilj povećavanje blagostanja građana. Zbog postojanja stvarnih prepreka za razvoj pojedinaca i općine negiranjem građanskih, političkih ,gospodarskih ,socijalnih i kulturnih prava neophodno je da građani aktivnije sudjeluju u razvoju i pravednijoj razdiobi rezultata. Čovjek kao pojedinac svakako je centralni subjekt u procesu razvoja i njegova je obveza da u tom razvoju sudjeluje, doprinosi i koristi ga. Nenormalnim pojavama treba stati na kraj reći “dosta je bilo”. Svatko ima pravo na slobodu misli i izražavanja. Ovo pravo podrazumjeva slobodu govora, primanja i priopćavanja informacija i ideja svih vrsta, bez obzira na granice bilo usmeno ili pismeno, u tiskanom ili umjetničkom obliku ili izraženih bilo kojim drugim sredstvom po izboru pojedinca. Republika Hrvatska iako suverena i samostalna, mlada je država. Osim ratom, obilježena je i sustavnom borbom za pravednošću, jednakošću, borbom javnog i privatnog, borbom s korupcijom, a posebno borbom s kriminalom. U Hrvacama svjedoci smo vladavine nezamjenjivog načelnika. Da su slučajno sedamdesete godine komunističke vladavine bio bi obješen pa nakon toga rehabilitiran s ciljem pobjede u sedmoj kandidaturi. I u komunizmu su rijetki koji su bili birani na istoj poziciji sedam puta. Osim Tita ne poznajemo drugog, osim našega načelnika. Kojim slučajem da funkcionira pravna država, drug Dinko Bošnjak morao bi pojasniti zašto u imovinskoj kartici nije naveo prima li naknadu za volontiranje? Porjeklo imovine ostaje misterij za puk. Stan od 130 m2 u Splitu, stan od 120 m2 u Sinju ,vikendica u Hrvacama, kuća od 110 m2 u Hrvacama, velebno izdanje Vila na križanju u Sinju , niz nekretnina koje se vode na užoj i široj rodbini,primjerice stan u Zagrebu, veći broj pokretnina, impresivan vozni park…itd. Otkuda, kako druže Bošnjak? Građani Cetinske krajine znaju otkuda i kako, samo ucjenjeni godinama šute. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesea izvjestilo je javnost o nepravilnostima imovinske kartice druga Bošnjaka. Mediji su pisali “Bogati su, al ii bahati”. Što će narod reći, odlučiti , prilikom glasovanja na predstojećim lokalnim izborima , sjećajući se kolone crnih limuzina koje su u posjet Hrvacama dovezli Bošnjakovićeve goste na čelu s Milanovićem, Kotromanovićem i dr. čimbenicima SDP-a, s ciljem gradnje Plinske centrale u Hrvacama, ostaje da vidimo.

13 KOMENTARI

 1. Osam godina Dinja je sa kućom u Sinju blokirao državnu cestu tj.put prema centru ili policiji,hotelu i nitko mu ništa .Udba štiti svoje radnike.
  Sa kojim novcima je napravio ovu kuću i imali to sa obnovom veze.Novac je nečist i ukraden od sirotinje kojima su kuće u ratu spaljene.Javi se i posvjedoči načelnice i gdje je u toj priči tvoj brat.Dinjinu ekipu pranja novca treba otkriti i prijaviti Uskoku.
  Koje su firme godinama bile prijavljene u Hrvace a nisu iz Hrvaca samo da bi brali novac i bili oslobođeni poreza ,bili smo općina od posebne državne skrbi …ima toga kao u priči !!

 2. Treba dobro provjeriti i ispitati zonu u općini i viditi a znamo tko to tamo novac bere i dili.Jerkan,Dinja i ekipa ce uskoro ugledati oci Uskoka i neće se izvuci.
  Bježite i kupite svoje prnje još vam nije kasno.
  Doista,sa čijim je novcem Dinja napravio kuću u Sinju a čujem da vikendica na Vrdovu je našeg općinskog novca.Nema vise šutnje i svi lopovi moraju platiti račun ,vrime dolazi istine.

 3. Dinko Bosnjak ima milijune na knjižici.Jadnik nezna to trošiti a gaće su mu pone govana.Ako se povuče eto revizije i Dinkec iza rešetaka i ne samo on nego cila ekipa a zna se koji su.Titlicu i tebi je ozvonilo i tvom sefu Duljaninu i Dotur prolic ce slabo završiti kada svi lopovluci izdaju van gaca /samo Dom Sinj/.Biti ce posla za policiju .Ne bi vam bijo u kozi ali Bog jednom naplati.Bjezite!!!

 4. Nasoj udruzi u Satricu Bosnjsk je obećao za slijedeću godinu svašta .Nije ovakvi do sada bijo.Mozda želi da pristanemo izgradnju plinske elektrane.Tu se radi o velikim provizijama za njega Titlica Prolica Duljanina i još druge.
  Prolic kaže da ce općina dobiti dvadeset milijuna i da je to dobro.E,pa uzmite vi te milijune i bježite u Srbiju smrdljivi prodani mali političari.Al ste momčine !!!

 5. Dinko Bosnjak je ponos općine Hrvace najbolji nacelnik i iza njega nikada neće doci bolji. Ponosni smo što ga imamo zahvalni za sve što je napravio podržati ćemo ga i u ovoj i u svakoj slijedećoj kandidaturi.. A vi koji pišete ovakve članke pali ste na toliko niste grane da nize ne možete. Niste dostojni spomena njegova imena.

 6. Tugo tužna prije rata sa ćaćom orao konjima a sad milioner . Obraz ništa ne vridi neka je on flekan to će potomci dobit u nasljeđe. Grupa Borg i ostali lopovi mu jarani ide gazda protiv svojih susjeda i mještana . Krvav je to novac ,nema tu sreće

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime