Ante Boris Martinović, vijećnik u Općinskom vijeću Kukljice obratio nam se priopćenjem u kojem se osvrnuo na rad načelnika Marina Boška i njegove izjave u medijima o vraćanju milijunskog duga.

Prema zaključku Općinskog vijeća kojeg potpisuje predsjednica Gorana Poropat, ali i priopćenju Ante Borisa Martinovića, načelnik Boško obmanjuje javnost. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

„Poštovani,

U skladu sa zaključkom OV Općine Kukljica, dostavljam Vam isti, sa zamolbom da ga objavite i demantirate objavljene laži načelnika općine Kukljica Marina Boška. Na 9. sjednici Općinskog vijeća općine Kukljica održanoj 11.10.2014.u svom polugodišnjem izvještaju, načelnik Marin Boško, ni jednom riječju nije spomenuo da je vratio 2.000.000 kn duga općine i komunalnih poduzeća kako se je tijekom srpnja i kolovoza 2014. Hvalio u većini medija, uključujući i Dnevnik 3 HTV-a. Oglušio se višekratne pimene zahtjeve predsjednice OV-a za dostavu dokumenata koji mogu potvrditi njegove tvrdnje, kao i na izravno traženje vjećnika da iste dokumente prezentira na samoj sjednici. Odmah se nameću pitanja o čemu se tu radi, kako je to moguće? Koji bi načelnik prešutio takav uspjeh pred OV-em? Takav ne postoji, ako sve to nije besramna laž. Odgovor je jasan, nije vratio ništa, njegove su izjave obična izmišljotina i laž. Zato o tome nema nikakvih dokumenata, a to uostalom dokazuju i polugodišnja izvješća o proračunu i financijska izvješća komunalnih tvrtki. Kako bi spriječili daljnje medijske manipulacije načelnika, OV-e je u interesu istine i  objektivnog informiranja javnosti donijelo slijedeći ZAKLJUČAK: Sve izjave načelnika u medijima o vraćanju 2.000.000 kn duga, općine i komunalnih tvrtki, su obična izmišljotina i laž, koje su u nedostatku stvarnih rezultata trebale poslužiti njegovoj medijskoj samopromociji. Općinsko vijeće osuđuje takvo ponašanje načelnika i njegove lažne izjave, te traži od načelnika da se ubuduće suzdrži od takvih istupa u medijima, jer time nanosi štetu općini Kukljica i njenim mještanima. Radi objektivnog informiranja mještana ovaj Zaključak biti će objavljen u Službenom glasniku i na Oglasnoj ploči u trajanju od najmanje 30 dana. OV će svoj Zaključak dostaviti i svim medijima u kojima su se pojavile lažne načelnikove izjave.

S poštovanjem,

Ante Boris Martinović

Vjećnik općinskog vijeća općine Kukljica“
Službeni glasnik – Kukljica