Dozvolite, da li Vas je netko/itko naučio o razlici između: prošlosti i budućnosti? Od prošlosti ne možeš pobjeći u budućnost, ma koliko god brzo i daleko trčao! Znadete li koji je nacionalni interes Hrvatskog naroda u BiH? Instrument-nametnut kao nacionalni interes, obični je derivat financijsko političke ujdurme ZNA SE već koga i sukim! Inače, riskiram samo s svojim penisom, nikako s nacionalnim interesom…

Piše: Hrvatin Tomašević

Prije ozbiljne priče dozvolite mali dodir sa stvarnosti: usuditi ću se po „važnosti“ poredati  derivate proizišle iz legitimnog trgovačko-komercijalnog zastupanja, koji su preuzeli prioritete nacionalnih interesa Hrvatskog naroda u BiH…Sad ide>>>>

1-Ratno profiterstvo: legitiman način bogaćenja, koji donosi velike količine novca, za pojedince-koji se bave proizvodnjom i prodajom derivata, koji narodu uskraćuje osiguravanje povećanja vojnih potencijala i uspješnosti kod vojnih akcija.

2-Visokotarifna roba: promet i prodaja: nafte, benzina, cigareta, alkohola, vojnog oružja, streljiva i opreme, a sve u interesu Hrvatskog naroda u BiH.

3-Pokretni postament-šleperi, pokretna nacionalna spomenička baština, sukojom se raščetarila i rascjepkala nacionalna poveznica Hrvatskom narodu u BiH.

4-Tajkuni: ispadali iz vreća punih jugoslavenskih dinara, posve legitimno institucionalizirali korupciju u nacionalno biće a sve u interesu Hrvatskog naroda u BiH.

5-Javne tvrtke-poduzeća: sve su završile u vlasništvu entiteta i sve u korist interesa Hrvatskog naroda u BiH.

6-Stranačka iskaznica: razmaženim stožernicima, narcisima ispred samo svojih zrcala, dokaz o borbenom putu od ilegalca do lidera.

7-Izborne liste: legitimna nepoznanica za naciju, morate imati razumijevanja zanjiha.

8-Lažne diplome: prvi dio termina DIPL-duplo, znači dvostruko opasan: data mu je titula a nema nikakvu kvalifikaciju.

9-Javne nabave: novcem koji ubiru od Hrvatskih poreznih obveznika, no,to je Vaš novac, kojim dodatno bogate tajkune, uz sve legitimne pogodnosti i poticaje

10-Hrvat/ica nije jedino što jeste.

Grijeh vlasti je tu, nije prošao, neće ni nestati! Ne trudim se biti svetac-morao bih biti mrtav! Naime, sad kad je Hrvatski narod u BiH, bar onaj manji dio preživio sve navedeno, monsinjor Puljić, zahtjeva da  Hrvati budu žilavi! Kako biti žilav? Monsinjor Puljić dobro zna, ako je najveći dio naroda isčupan s žilama iz korijena, tako da mu je onemogućeno da se razgrana i učvrsti, na i u tlu koje su Hrvati zasijali prije 16stoljeća! Kako bi Hrvati imali tu potrebitu žilavost, glavna narodna žila, morala bi imati svojstva: vitalnog, kreativnog, čvrstog do netopivosti materijala, koji bi izdržao sva naprezanja, da preživi oduzimanje suvereniteta, te daljnje uvaljivanje derivata, koji imaju svojstva da ga rastope! Monsinjoru Puljić, sad te molim: u molitvama bezgrješne da budu sve slijedeće godine mračne BiH !

Poznato Vam je, kako je bio vitalan-vizionarski-ambiciozan, krajnje žilav, pohranjen krvlju, nacionalni interes za slobodnom i demokratskom Hrvatskom!       

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime