Škola primijenjene umjetnosti i dizajna ( grafički odjel ) započela je projekt Grafička igra 2021. godine. Voditeljica i idejna začetnica projekta je profesorica Mirna Oštarić Kerr

Projekt uključuje sve škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Hrvatskoj koje u svom nastavnom planu i programu imaju predmet grafičke tehnike. Na taj način smo okupili sve srednje škole s programima likovnih umjetnosti u Hrvatskoj, učenike i nastavnike grafičkih tehnika. Cilj projekta je naglasiti grafičke tradicionalne tehnike te promovirati kulturnu baštinu. Prije ove izložbe, 2022. godine bila je postavljena učenička izložba sa 90- tak učeničkih radova koja je nakon postavljanja u Kneževoj palači u Zadru nastavila gostovati u ostalim gradovima Hrvatske.

U ovogodišnjem dijelu projekta bili su pozvani svi nastavnici grafičkih tehnika kako bi učenici mogli pogledati radove svojih učitelja. Sudjeluju nastavnici iz sedam srednjih škola u Hrvatskoj i jedne srednje škole iz Slovenije ( Ljubljana ). Tako je projekt prešao naše granice i polako počeo biti i međunarodni.

Na ovoj izložbi sudjeluju nastavnici iz srednjih škola : Škola likovnih umjetnosti Split, Srednja škola Duga Resa, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Pula, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.

Otvorenje izložbe Grafička igra 18+ bit će 29. travnja  u Kapetanovoj kuli u 19.00 sati. Izložba će biti otvorena do 15. svibnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime