U organizaciji Općine Povljana i Turističke zajednice općine Povljana ovoga ljeta Povljana na otoku Pagu postaje epicentar zabave, kulture i sporta s bogatim programom koji će zadovoljiti sve generacije

Od lipnja do kolovoza, turiste i posjetitelje očekuje niz događanja, koncerata, predstava, izložbi i radionica koje će obogatiti njihov boravak u ovom predivnom mjestu.

Lito u Povljani počinje 25. lipnja sa predstavom “Ribica” Kazališta lutaka Zadar i uz nastup Dječjeg zbora Vijolice. Osim dječjih predstava, manifestacija nudi radionice za djecu i odrasle poput “Škatulica priča” koja će se održati 11. srpnja i radionice kreativnog pripovijedanja Ivane Antolović koja je na rasporedu 6. kolovoza. Dječje predstave “Pinna” i “Pinocchio”održat će se 27. srpnja i 24. kolovoza garantiraju odličnu zabavu za one najmlađe.

Ljubitelji umjetnosti moći će uživati u nizu izložbi, uključujući “Mitološke ikone u akvarelu” Ivana Rumore koja se otvara 27. lipnja u Galeriji Pauliana. Dodatno, izložba slika Antee Delpin koja će se otvoriti 8. srpnja, kao i izložba fotografija Foto kluba Pag “Ćutin svoj otok” 26. srpnja, predstaviti će umjetnička djela i fotografije s motivima otoka Paga. Otvorenje izložbe Jelice Batić “s okusom mora, s okusom soli” planirano je za 6. kolovoza.

Povljana će ovo ljeto biti i središte dobre glazbe s brojnim koncertima i nastupima klapa. Tradicionalna večer klapske pjesme “Povljana u pismi” održat će se 29. lipnja, klapa Leut nastupit će 5. srpnja, a klapa Sebenico 20. kolovoza. Do kraja srpnja i kolovoza očekuju nas i koncerti klape Munita, Kontrada i Kvartin.
Ljubitelji suvremene glazbe zabavljat će se na koncertima TBF-a koji će se održati 26. srpnja, a 8. kolovoza uz Giuliana te 12. kolovoza uz Kuzmu & Shaka Zulu.
Večer posvećena Oliveru Dragojeviću, uz instrumentalnu pratnju Edija Šegote i Mislava Biočine, održat će se 11 kolovoza. 23. kolovoza Neki to vole vruće zagrijat će vruću ljetnu atmosferu, a koncerti Marine Tomašević, Zaratina, Rockatansky benda, grupe Kings, Abbazia, Pacific bullets i Musica Mediterana obećavaju provod za sve generacije i glazbene ukuse do kraja ljeta u Povljani.
Općina Povljana njeguje i svoju tradiciju kroz ribarske fešte koje su na programu uz Kanelu i Braceru 19. srpnja i 16. kolovoza, a manifestacija koja slavi vino – Stani! Na Gegić u Povljani održat će se 7. kolovoza uz nastup Kantadura. Pripremite se za Brežičku noć 13. srpnja koja donosi spektakularnu zabavu.
Za one koji vole aktivan odmor Povljanske igre uz DJ-a na plaži Perilo počinju 24. srpnja, a natjecanje u piciginu je na rasporedu 3. kolovoza. Oba sportska događaja osigurat će poseban doživljaj za sve posjetitelje, a Memorijalni malonogometni turnir “M.A.M.” koji je na najavljen za 26. i 27. srpnja pružit će priliku za sportsko natjecanje i druženje. Alka u karijoli i pužijada održat će se 1. kolovoza te će, kao i svake godine, biti pravi ljetni hit među posjetiteljima svih dobnih skupina.
Koncerti ozbiljne glazbe održat će se u crkvi sv. Jurja uz nastup kvarteta flauta Sinfonico 17. srpnja, a nastup Tee Kulaš na orguljama na rasporedu je 25. srpnja. U istoj crkvi, 18. kolovoza nastupit će sopranistica Nela Šarić uz pratnju Tee Kulaš na orguljama.
Općina Povljana i Turistička zajednica Općine Povljana pozivaju Vas da ovog ljeta uživate u brojnim događanjima i nezaboravnim trenucima ispunjenim zabavom, kulturom i sportom. Ne propustite priliku biti dio ovog jedinstvenog ljetnog programa!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime