Zadarska književnica i urednica najčitanijeg iseljeničkog medija Fenix-magazin, Marijana Dokoza, u Zadru, Biogradu na Moru i Šibeniku predstavlja novi roman “Njegova žena” te zbirku poezije “Prijestupnici” koju je napisala zajedno s autorom J.H.Macadom te za koju su osvrt napisali Željko Bebek, Petar Grašo i Đani Stipaničev 

Zadarska promocija bit će u utorak, 02. kolovoza, u dvorištu Gradske knjižnice Zadar s početkom u 19 sati. U Biogradu na Moru, promocija će se održati, u utorak 10. kolovoza, u Turističkom informativnom centru ( Put Solina 4) s početkom u 20 sati. Promociju pod nazivom “Ljubav, more, život i iseljeništvo, organizira Udruga Hrvatsko Talijanski mozaik Rim. Promocija u Šibeniku bit će 09. kolovoza u Gradskoj knjižnici  “Juraj Šižgorić” s početkom u 19 sati. 

Autorica je u “Njegovoj ženi” priču izgradila na istinitoj životnoj sudbini žene koju je upoznala i kojoj je za potrebe romana promijenila ime, a isto je učinila i s drugim likovima  kako bi izbjegla neugodnosti i sukobe. Opisani događaji u romanu su istiniti. Riječ je o istinitoj priči žene koja je  majka dvoje djece koju je dobila u braku s čovjekom koji je u ratu u Bosni i Hercegovini s još jednim muškarcem silovao maloljetnu djevojčicu. Tu užasnu istinu doznala je kad su se djeca već rodila i kad su njega uhitili. Djevojčica koje je silovao ubila se puno godina kasnije kad je suđenje već završilo. Prijestupnici – razgovor ljubavnika Književna udruga iz Zadra “ZaPis” objavila je zbirku pjesama “Prijestupnici” autorice Marijane Dokoze i pjesnika J.H.Macada.

Pjesme su pisane u obliku pisama ljubavnika koji se nalaze u zabranjenoj ljubavi. Od tuda i naslov “Prijestupnici”.  U predstavljanju će sudjelovati i J. H. Macado, Iva Pejković i Sandra Marelja te glazbena pratnja na gitari Goran Kovačević.   

Marijana Dokoza, spisateljica i novinarka, rodom iz Zadra, trenutno živi i radi u Njemačkoj, urednica je hrvatskog iseljeničkog medija Fenix Magazin. Autorica je dviju zbirki poezije (Sjene prošlosti, Dvorac tajni) i pet romana na hrvatskom jeziku (Izgubljeni u ljudskim mislima, Naranyjin plač, Grijesi, Njegova žena) te jednoga romana na njemačkom jeziku (Die Stimme).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime