Mjesecima Istraživački tim portala Megamedia prikuplja informacije na području općine Starigrad

U narednom periodu objavit ćemo serijal tekstova poduprtih konkretnim dokazima, dokumentacijom, rekli bi stari Rimljani, corpus delicti. Novinarski gledano, Starigrad je leglo korupcije, pogodovanja, razne vrste kriminala. Za sve što bude objavljeno imamo dokaze i s nestrpljenjem čekamo eventualne demantije ili tužbe čega dosad nije bilo. Očekujemo i reakcije nadležnih institucija, poglavito DORH-a i USKOK-a, ali i Zadarske županije, Državnog inspektorata i mnogih drugih. Nećemo se služiti čarobnom  riječju „navodno“, već ćemo decidirano i argumentirano podastrijeti našim čitateljima konkretne informacije iz kojih je evidentno na koji način su umreženi pojedinci iz HDZ-a zloupotrebljavali svoju položaj.

Jedna od žalosnih priča šerifovanja općinom Starigrad, sudbinama žitelja i novcima poreznih obveznika odnosi se na sramotno pogodovanje kampu „Pisak“. Riječ je o skandaloznom poništenju Ugovora o koncesiji i naknadnom sklapanju jedinstvenog akta kakvog Hrvatska još nije vidjela.

Detaljno ćemo iznijeti i slučaj lokalnog ugostitelja bliskog općinskom vrhu koji je ostvario značajan promet tijekom proteklih godina. Sve to vrijeme radio je mimo zakona što su svojim nečinjenjem odobravali i načelnik općine Starigrad Krste Ramić, ali i njegovi brojni suradnici, stranačke kolege. Među njima je i sam komunalni redar koji se pravio slijep i gluh. Dakle, bez „navodno“, utvrdit ćemo i dokazati da se zakon nije poštivao, a objasnit ćemo i ulogu Državnog inspektorata u čitavoj priči.

Kad smo već spomenuli Krstu Ramića koji s ponosom ističe kako je općina Starigrad najtransparentnija općina u Zadarskoj županiji, on predstavlja ne jedan nego čitav niz slučajeva. I ne. Nema to veze s optužbama da je lažljivac i krivotvoritelj zbog čega je u tijeku sudski postupak. To tek potvrđuje sumnje o kakvom se HDZ-ovom načelniku radi kao i o modelu njegovog vladanja i igre sudbinama ljudi koji žive na području općine Starigrad. Nećemo spominjati ni njegove sukobe sa neistomišljenicima, a niti ambicije da bude savjetnik u zadarskoj „Čistoći“.

Progovorit ćemo o njegovom privatnom biznisu na štetu mjesta, pogodovanju, kršenju pozitivnih propisa, financijskoj šteti koju je prouzročio općinskom proračunu. Pisat ćemo i o skupini vikend pijanaca koji pokušavaju krojiti budućnost općine Starigrad, o kaznenim prijavama koje skupljaju prašinu. Nećemo zaobići ni Županijski odbor HDZ-a čiji članovi nisu poduzeli ništa da spriječe kriminal u Starigradu iako su o svemu pravodobno informirani. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime