U srijedu 11. kolovoza u Centru za kulturu u Odžaku održat će se promocija romana „Ćudljive vode“ autora Matiasa Zečevića. Roman će publici predstaviti Mihaela Meljanac, Samra Šakanović-Prgić te autor Matias Zečević. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Širokobriježanka Jelelna Skoko

Roman „Ćudljive vode“ inspiriran je poplavama koje su 2014. godine pogodile Bosansku Posavinu. Za vrijeme tih svibanjskih poplava samo je u općini Odžak bilo evakuirano oko 4 tisuće stanovnika. Ovim romanom autor je želio trajno ostaviti podsjetnik na te nemile događaje.

Drugi je ovo roman mladog mostarskog studenta, a prvi roman „Iščekujući zoru“ koji je objavljen 2019. godine predstavljen je u oko dvadeset gradova širom BiH i Hrvatske te drugih zemalja i dosada je distribuiran u oko pet tisuća primjeraka. Prvi roman također je bio inspiriran životom ljudi u Bosanskoj Posavini, a zanimljivo je da je autora samo nakon tri mjeseca od objavljivanja tog romana u svoj ured pozvala bivša predsjednica Republike Hrvatske.

Mnoštvo poduzeća, organizacija, udruga i gradova priteklo je u pomoć ovom mladom književniku prilikom tiskanja novog romana, a generalni pokrovitelj je grad Široki Brijeg.

Prilikom promocija i medijskih nastupa Matias Zečević uvijek bi spomenuo Posavinu i svoj Odžak ukazujući na prirodne ljepote tog kraja, ali i probleme s kojima se nosi ta sredina od kojih je glavni iseljavanje stanovništva.

Autor je najavio kao će nakon promocije u Odžaku uslijediti predstavljanje romana i u drugim gradovima u BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime