NAJAVA Say cheese and run – Island Pag Trail

0

Proljeće je na horizontu, a ovčica Emili najavljuje dugo očekivanu utrku Island Pag Trail koja će se 29. travnja 2023. godine održati u Kolanu na Otoku Pagu

Kakvo Vas okruženje očekuje na trail utrci?

Island Pag Trail nudi jedinstveni doživljaj i nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje koji vole boravak u prirodi, kretanje, dinamiku, uzbuđenje i natjecanje. Otok Pag je definitivno najljepši u proljeće kad procvjeta kadulja, a carstvo kamenjara prepuno je boja i mirisa. Netaknuta priroda, suhozidi, ornitološki rezervat, predivne plaže i morski zrak te bogata tradicija i gastro ponuda svakako je dobar razlog za posjetiti Kolan zadnji vikend u travnju. Kolan je i kolijevka skute i paškog sira koje ćete moći degustirat na utrci ili u nekoj od poznatih kolanjskih sirana ili domaćih OPG-ova.
Turistička zajednica Općine Kolan je i ove godine pripremila tri uzbudljive i zanimljive rute za sve posjetitelje željne adrenalina i dobre zabave.

Start Blue i Green utrke je u subotu, 29.04.2023. u centru Kolana, a prijavljeni sudionici moći će se natjecati u jednoj od tri kategorije, odnosno utrke:

Blue – 11 km (ukupni uspon +320m)

Blue utrka počinje u 09:30h u centru Kolana. Ova ruta je pogodna i za početnike, ali i za iskusnije trkače. Staza počinje i završava u Kolanu. Nakon uspona do Sv. Vida, staza se spušta i nastavlja kroz pašnjake sve do Kolana. Sa Svetog Vida, najviše točke otoka Paga, pruža se predivan pogled na Velebit i okolne otoke. Na ovoj ruti bit će postavljena jedna okrijepna stanica, a predviđeno trajanje i završetak utrke je 3 sata.

Green – 24 km (ukupni uspon +570m)

Green utrka počinje u 09:00h u centru Kolana. Ona je i ujedno najduža ruta, te zahtijeva i višu razinu fizičke spremnosti, ali nije tehnički zahtjevna. Nakon uspona do Sv. Vida, staza se spušta do mjesta Šimuni i ACI marine te nastavlja preko Mandri do uvale Girenica od kuda se trkači kroz Kolanjsko polje, Ornitološki rezervat Kolanjsko blato i plažu Rogoza vraćaju prema cilju. Na ovoj ruti bit će tri okrijepne stanice, a predviđeno trajanje i završetak utrke je 5 sati.

Organizatori su mislili i na najmlađe sudionike te su za njih pripremili dječju utrku.

Mini Emili – 1,8 km (ukupni uspon +30m)

Najkraća i najlakša ruta Mini Emili starta u 10 sati i pogodna je za djecu i početnike te savršen izbor za sve koji bi radije sudjelovali na ležerniji način, uživajući u utrci i/ili laganoj šetnji kroz Kolanjsko polje. Vremenski limit za završetak utrke je 35 minuta.

Na sve 3 stanice za osvježenje nudit će se slatki i slani zalogaji (paški sir i štrudla od skute), uz voće, vodu i sok (ISO napitak), a tijekom i nakon utrke očekuje Vas zabavni program uz DJ-a i dodjela nagrada. Nagrade sponzora i pobjedničke medalje, ukupno 12, osigurane su za pobjednike za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

Također, ove godine se uvodi i jednu novost. Obzirom da i četveronožni prijatelji rado sudjeluju na ovim utrkama, ove godine će i najbrži pas u cilju biti nagrađen i okićen medaljom.

Na utrku se možete prijaviti on-line putem Stotinke.hr (link:https://www.stotinka.hr/hrv), a svi koji uplate startninu (Blue: 20,00 €, Green 25,00 € i Mini Emili 10,00€) i prijave se do 28.04.2023. U startninu je uključena organizacija utrke, natjecateljski paket, osvježenje na okrijepnim stanicama, ručak nakon utrke, dežurstvo HGSS-a, osiguranje na utrci, nagrade za pobjednike te originalne pobjedničke medalje.

Prijave se zatvaraju se 28. travnja 2023., a na sam dan utrke neće biti moguće, stoga osigurajte svoje mjesto na utrci i prijavite se na vrijeme.

Dodatne informacije, pravila i uvjete utrke mogu se pronaći na službenoj stranici Island Pag Trail (https://islandpagtrail.com/) ili Facebook stranici (https://web.facebook.com/islandpagtrail).

Emili se vraća još jača – Say cheese and run! Dođite 29. travnja 2023. na Island Pag Trail u Kolan. Čekamo Vas na otoku Pagu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime