Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva „Paklenica“, jubilarnu desetu godinu zaredom organizira tradicionalno natjecanje u sportskom penjanju “Sv. Krševan Boulder Open”

Natjecanje će se održati u subotu 30. studenog 2019. godine na umjetnoj stijeni u tzv. „boulder“ dvorani u okviru Športskog centra Višnjik, na adresi Domovinskog rata 7.

Zbog načina na koje je natjecanje osmišljeno i organizirano, natjecanje je tijekom svojih deset godina učvrstilo položaj kao jedno od najatraktivnijih sportsko-penjačkih natjecanja u Hrvatskoj. Broj sportaša koji pristižu na natjecanje svake godine je sve veći i veći, pa tako i ove godine očekujemo natjecatelje iz Zadra, Splita, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Šibenika, Gospića, Pule, Pazina ali i Poljske, Austrije i Bosne i Hercegovine. Prošle godine na natjecanju je sudjelovalo oko 70 natjecatelja, što je, s obzirom na jako ograničene prostorne uvjete dvorane u kojoj se održavaju svi treninzi, bilo izuzetno zahtjevno izvesti.

– Ovom prilikom ističemo i dugogodišnji problem s kojim se sportsko penjanje u Zadru susreće, a to je alarmantan nedostatak prostora za ovaj sport. No, naša malena boulder dvorana zahvaljujući kreativnosti članova i trenera i dalje uspijeva iznijeti sve zahtjeve treninga i priprema za natjecanja, informirali su nas Rita i Anđi Uhoda.

– Usprkos izostanku uvjeta, naši članovi i dalje postižu izvrsne rezultate na državnim natjecanjima. Na prošlogodišnjem državnom prvenstvu u težinskom penjanju Sekcija sportskog penjanja PD Paklenica nastupila je s dvoje predstavnika. Oba natjecatelja, Petar Baković u kategoriji cicibana i Vid Morović u kategoriji juniora, osvojili su visoko drugo mjesto i srebrnu medalju, što je velik uspjeh, s obzirom da glavni uvjet za treniranje u ovoj kategoriji, tzv. ‘lead’ stijenu uopće nemamo, zaključuju Uhode.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime