U organizaciji Grada Makarske i Zajednice sportskih udruga Grada Makarske danas je u gradskoj vijećnici održan zajednički svečani prijem za sportaše koji su postigli izvrsne sportske rezultate u 2022. godini

Dobitnici priznanja su Toni Vujčić (1. mjesto na 19. Svjetskom prvenstvu u šahu za gluhe u Varšavi), atletičarka Klara Andrijašević (1. mjesto na Nacionalnom Prvenstvu za seniorke u disciplini trčanje na 1500 metara) biciklist Ivan Okmažić (1. mjesto u kategoriji juniora na Nacionalnom Prvenstvu u cross country-u) veslač Ivan Talaja (1. mjesto na Nacionalnom Prvenstvu za juniore u veslanju u kategoriji samac) te Lorena Gazilj i Kristina Ravlić ( prvakinje Hrvatske u kickboxingu u seniorskoj konkurenciji).

Temeljem Odluke Zajednice sportskih udruga grada Makarske njihovim klubovima danas su dodijeljene novčane nagrade i to Šahovskom klubu Makarska 2.200,00 eura, Atletskom klubu Sveti Marko 1.500,00 eura, Biciklističkom klubu Makarska 300,00 eura, Veslačkom klubu Biokovo 300,00 eura te Kickboxing klubu Mawashi 300,00 eura.

Dobrodošlicu mladim sportašima koji svojim uspješnim nastupima promoviraju grad Makarsku kao grad sporta i grad velikih sportskih talenata, prva je zaželjela privremena pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Sandra Vranješ dok su priznanja i nagrade sportašima i predstavnicima klubova zajedno uručili gradonačelnik Zoran Paunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga Ante Bilić i predsjednik Upravnog vijeća Gradskog sportskog centra i savjetnik za projekte u sportu Stjepan Zelić. U ime Lorene Gazilj i Ivana Talaje, koji su bili spriječeni doći, priznanja su primili predstavnici klubova.

– Sjećam se da sam po dolasku na mjesto gradonačelnika upoznat s rezultatima jednog međunarodnog znanstvenog istraživanja koje je pokazalo da su dječaci iz Makarske najviši u svijetu što je također dokaz da za razvoj sporta imamo komparativnu prednost. Osim toga, istakao bih i da Makarska ima možda najbolje uvjete za pripreme bez obzira o kojem se sportu radilo: blaga klima, Biokovo, more i visoka kvaliteta zraka. Makarska je na vas ponosna. Vaši uspjesi me čine jako ponosnim i daju mi motivaciju za rad. Znam koliko odricanja i rada stoji iza vas, vaših i vaših obitelji, u ovako maloj sredini postići tako velike uspjehe bez snažnije financijske potpore je velika stvar, naglasio je gradonačelnik.

– Izrazito cijenim svakog od vas jer kao sportaš znam koliko odricanja treba da bi se došlo do rezultata  i što znači svaki dan provodit na terenu. Lijepo je vidjeti mlade koji u isto vrijeme postižu izvrsne sportske rezultate i studiraju i na tome vam svima čestitam, istaknuo je Zelić.

Ante Bilić naglasio je da je mu je drago što je organizirano zajedničko okupljanje najuspješnijih sportaša i predstavnika klubova te poručio kako bi upravo ovakva okupljanja trebala biti putokaz u budućem radu Zajednice. – Zajednica sportova i postoji da bismo radilo i funkcionirali zajedno, više komunicirali i biti jedni drugima na usluzi što god kome treba, istaknuo je Bilić čestitavši svima na postignutim rezultatima.

Predstavnici svih klubova zahvalili su na organizaciji prijema i nagradama koje su dobili za uspjehe u protekloj godini.

Temeljem Odluke Zajednice sportskih udruga grada Makarske, kako je najavila privremena pročelnica, uskoro će biti organizirani prijemi za Ragbi klub Makarska rivijera i MNK Novo vrijeme. Najavljeno je i donošenje Pravilnika Zajednice sportskih udruga temeljem kojeg će se dodjeljivati novčane nagrade u 2023., a svi klubovi su pozvani na aktivnije korištenje SOM aplikacije radi lakše komunikacije i transparentnosti djelovanja svih udruga.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime