Nakaradna majka iz okolice Splita seksualno zlostavljala sina

0

Po drugi put u pola godine 46-godišnja majka sa šireg područja Splita privedena je zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnog sina. Nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu nad njom je zatražen istražni zatvor

Sudac istrage odlučio je da se brani sa slobode jer nad njom otprije egzistira zabrana približavanja i kontaktiranja sa sinom koji je u međuvremenu postao punoljetan i ne živi s njom, piše Slobodna Dalmacija.

Majka je prvi put privedena u rujnu prošle godine pod sumnjom za spolni odnošaj s maloljetnim sinom rođenim 2000. godine tijekom 2017. do ljeta 2018. godine. U svojoj obrani je kazala kako sin laže jer ga je na to nagovorio otac s kojim je razvedena.

Tada je nad njom određen istražni zatvor u kojem je provela 50 dana nakon čega je zamjenjen mjerom opreza zabrane kontaktiranja sa sinom.

On je otišao živjeti s drugim članovima obitelji, a nad njom se nastavila provoditi istraga. Tijekom prikupljanja dokaza došlo se do novih saznanja koja su rezultirala privođenje u petak poslijepodne zbog još jednog kaznenog djela na štetu sina: spolna obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Majka se sumnjiči da je sina seksualno zlostavljala i tijekom 2007. i 2008. godine što ona također negira. Tužiteljstvo je nakon ispitivanja ponovno zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela.

Nakon saslušanja sudac istrage nije prihvatio zahtjev jer majka i sin više ne žive zajedno. Nadalje, sin je napunio 18 godina i nije više maloljetan, a nad majkom je otprije na snazi zabrana približavanja i kontaktiranja s njim. Slijedom toga je sudac odlučio da je pusti da se brani sa slobode, a postupak se nastavlja svojim tijekom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime