Namještaju li se u Gradu Makarskoj natječaji za podobne?

0

Ima li korupcije u Gradu Makarskoj? Podnositelji brojnih kaznenih prijava protiv Grada Makarske, gradonačelnika Tonćija Bilića, zamjenice gradonačelnika Lori Veličković, pročelnika Siniše Srzića i mnogih drugih smatraju da ima, a informacije o korupciji u makarskoj Gradskoj upravi vrlo ozbiljno shvaćaju i istražitelji USKOK-a.

Koliko je percepcija korupcije u Makarskoj snažna govori i podatak da mnogi građani smatraju kako se zakon ne poštuje i da korupcije ima napretke. Jedan od „običnih malih“ građana koji za svoj kruh mukotrpno rade javio se našoj redakciji želeći ostati anoniman. Oženjen otac dvoje djece svojedobno se javio na javni natječaj kojim je Grad Makarska tražio jednog djelatnika. Sav sretan znajući da udovoljava uvjetima iz natječaja, ovaj se Makaranin, nazovimo ga Ivan, javio na natječaj prethodno prikupivši svu potrebnu traženu dokumentaciju. Međutim, i prije nego je natječaj dovršen, čuo je priče da će taj posao dobiti jedan mladić iz okolice Makarske koji ima prijavljeno lažno prebivalište u Makarskoj. Misleći da je riječ o ispraznim pričama i ogovaranjima, Makaranin Ivan nije gubio nadu. Neugodno ga je iznenadio poštar donijevši mu kovertu s pečatom Grada Makarske. Kad je otvorio poštu, imao je što i vidjeti. Predsjednik Povjerenstva Siniša Srzić obavještava ga da se njegova prijava za radno mjesto neće razmatrati jer nema uvjerenje o nekažnjavanju.  Ništa čudno da mu Grad Makarska nakon nekog vremena nije vratio svu dokumentaciju koju je predao prema uvjetima iz javno objavljenog natječaja među kojom se nalazilo i uvjerenje o nekažnjavanju!
– Nisam mogao vjerovati kad sam otvorio i vidio što su mi poslali. Pa ako su me mislili „izbaciti iz igre“, svejedno su me mogli pozvati na razgovor za posao i odbiti me jer je eventualno bilo boljih kandidata od mene. Ovako sve skupa ostavlja veliku gorčinu u ustima. Ozbiljno razmišljam o tužbi i kaznenim prijavama protiv odgovornih osoba u Gradu Makarskoj, a nisam jedini, kazao nam je Makaranin Ivan.

1 KOMENTAR

  1. Nije istina same laži u gradskoj upravi je 10 manje zaposlenika nego u prijašnje vlasti ,pa čak se smoglo hrabrosti obračunati sa korunpiranim službenicima u komunalnom redarstvu o kojima će javnost uskoro sve znati ISTINA UVIJEK IZAĐE NA VIDILO

  2. zdravko u pravu si Redarstvo se očistilo od ološa kojima sam i sam morao plaćati za usluge SVAKA ČAST GRADONAČELNIKU RJEŠIO SI BAGRU SAMO JOŠ JE OSTAO JEDAN KOJI JE DJELIO MASLO SA DVOJCOM rećiću ja koji je to (nedavno mu umrla žena)

  3. svi znamo da su svi poslovi namišteni, odavno, unaprid se zna kome će se dat posal i pozicija, s natječajima ili bez natječaja, a radno iskustvo, obrazovanje, itd. nevažni detalji, sve je farsa, tako sirovo očigledna, dok priglupa publika ravnodušno promatra, kao ovce prid klanje, znaju šta ih čeka, i ipak bespomoćno bleje priko rive ili kroz ovo virtualno ludilo, komunjare samo rade ono šta su oduvik radili, nastavljaju tekovine revolucije, nemojte ih zato osuđivati, ne znaju šta čine

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime