Od 3.ožujka traje velika marketinška kampanja u Tommy trgovinama u kojoj kupci na svakih potrošenih 25 kuna dobivaju naljepnicu, pa sa pet ili deset naljepnica mogu kupiti proizvode BerlingerHaus na popustu od 70% i više

Riječ je o različitim posudama za kuhanje, kuhinjskim uređajima, priboru za jelo i sl., za koje u Tommy trgovinama tvrde da se prodaju na popustu od 70% i više! Tako primjerice, kuhinjski robot uz skupljenih deset naljepnica (dakle, potrošenih 250 kuna, op.a.) prodaju za 999,00 kuna te u letku navode kako je redovna cijena tog robota 3.399,00 kuna i da je kupac kupnjom ostvario uštedu od 2.400,00 kuna.

To, naprosto, nije točno. Kuhinjski robot marke BerlingerHaus ne košta više od tisuću kuna u redovnoj prodaji i to bez ikakvog popusta, a može se nabaviti i za manje, pa smo u jednoj trgovini koja vrši prodaju u cijeloj Hrvatskoj, pronašli identičan kuhinjski uređaj po cijeni od 900,90 kuna, dakle za 99 kuna manje nego što se prodaje kupcima u Tommy trgovinama na popustu od 70%.

Isto je i sa ostalim proizvodima. Primjera radi, set noževa na Tommy akciji od 70 % i uz marljivo skupljanje naljepnica košta 139,99 kuna, a redovna cijena istog takvog BerlingerHaus seta noževa je 117,00 kuna. Idemo dalje. BerlingerHaus tepsija dimenzija 40×28,5×7 cm u Tommy trgovinama na popustu od 70% prodaje se za 119,99 kn, a u brojnim drugim trgovinama je u redovnoj prodaji za 94,00 kune.

Pokušali smo dobiti službeno očitovanje od uprave Tommy trgovine, te smo još 13.ožujka poslali prvi upit i to na adrese Uprave, službe marketinga, odjela za komunikaciju sa novinarima itd. Nakon upornog ignoriranja, konačno smo dobili kratki nepotpisani odgovor da će “morati prije svega provjeriti činjenice u vezi navedenog, te kada budu imali cjelovite i točne informacije, mogu se očitovati”. To je bilo 15.ožujka. Do danas nitko nije odgovorio je li riječ o zakonskom prekršaju zavaravajućeg oglašavanja koje je definirano Zakonom o nedopuštenom oglašavanju (NN,43/2009). (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime