Prije tri godine mladi član „kriminalne organizacije“ (šef APN-a Krešimir Žunić) zbog afere sa stanom proslavio se izjavom: „Pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Što će premijer misliti o meni, majke ti, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana.“

U skladu s tom mudrom izrekom saborski zastupnik „kriminalne organizacije“, Rade Šimičević želi, šiu brojni mediji, postati vlasnikom namjenskog stana u vlasništvu općine Sali na Dugom Otoku. Naime, Šimičević je još u doba bivše države u Salima radio kao učitelj u osnovnoj školi, te je tada stekao pravo na korištenje ovog stana, koji se davao na korištenje učiteljima koji su dolazili izvan mjesta. Stan se nalazi pet metara od mora, a smješten je katu iznad lokalne knjižnice što je za njega najbitnije jer voli puno čitati – planira biti puno u knjižnici. Umjesto da su sretni da kod njih uopće želi doći ugledan član „kriminalne organizacije“ boduli prijete: „Samo neka dođe, namazat ćemo zgradu izmetom“! Znaju li boduli da dobar učitelj vrijedi više od police knjiga?! Dobar učitelj im od 1996. besplatno čuva učiteljski stan, a oni ga na pravdi Boga napadaju. Koja ironija i velika nepravda, što da im je naplatio čuvanje stana sve ove godine?! Umjesto da mu ponude i besplatno grobno mjesto, ako ne daj Bože na odmoru u ljetnikovcu umre oni ga napadaju. Kakvi ljudi?! Dobri učitelj (inače pedagog – kao što sama riječ kaže, vidi se) promijenio je grlo za svjetlo, promijenio je čak i žarulju u stanu i sada boduli imaju hrabrosti reći da je on bahat, da je pokvaren, da je lopov. Ima li kraja ljudskoj zloći?! Dobri učitelj (uz to i pedagog) kaže: „…tamo su mi sentimentalne stvari, tamo mi je uniforma, tamo su mi neki suveniri koje sam donio iz rata”. Ni uniformu mu ne bi dali da uzme! Ima li kraja ljudskoj zločestoći?! 

Rade, Rade, što ti rade?!

Ključno je pitanje koje trebamo sebi postaviti: Kakva je to država koja svakom uglednom članu „kriminalne organizacije“ ne osigura  VELIKI APARTMAN prvi red do mora?!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime