Aktualni slučaj krađe željeza u režiji istaknutog HDZ-ovca iz Karlovca i njegovog sina iznenadio je hrvatsku javnost iako takav lopovluk zapravo predstavlja ustaljenu praksu

Upravo je portal Megamedia iscrpno informirao javnost o besramnoj krađi željeza u, kako je mnogi nazivaju, privatnoj općini Starigrad 2015.godine.

Naime, prilikom izgradnje novog groblja u Starigradu, lokalne vlasti na čelu sa načelnikom Krstom Ramićem (HDZ) angažirali su tvrtku Ploter d.o.o. u formalnom vlasništvu kontroverznog Slavka Šimovića. Radove je nadzirao ing. Željko Čirjak koji je uočio da se danima krade željezo sa gradilišta i to u vremenu od 18. do 24. prosinca 2015. godine.

Umjesto da odmah pozove policiju i prijavi krađu željeza, Željko Čirjak je čekao više od tri mjeseca kada je sačinio službenu obavijest u kojoj je konstatirao da se kralo željezo i drugi građevinski materijal. Tvrdi kako su željezo krali upravo djelatnici tvrtke Ploter d.o.o., koja je danas u stečaju, a nekad je zahvaljujući bliskim vezama Slavka Šimovića sa HDZ-om dobivala višemilijunske poslove.

Za razliku od kradljivaca željeza u Karlovcu koji su nadležnim institucijama poznati i procesuirani, u Starigradu su počinitelji poznati, ali nisu procesuirani do dana današnjeg. Kradljivci iz Karlovca su krali izvan radnog vremena, dok su u Starigradu to činili unutar radnog vremena. Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru poznate su određene činjenice besramne krađe željeza u Starigradu, no njihov državni odvjetnik Josip Pedišić, čije se ime vezuje za sramotnu krađu izbora 1997., uopće nije postupao. Ne čudi stoga da nepravilnosti nisu pronađene jer isto to državno odvjetništvo nije pronašlo nepravilnosti u radu Košarkaškog kluba Zadar, pa je njihov posao odradio predsjednik NO-a iznijevši brojne nepravilnosti u radu tog kluba. Sada se vrše izvidi, a koji će biti rezultati, ako je suditi po dosadašnjoj praksi, možemo tek pretpostaviti.

Dakle, slučaj krađe željeza u Starigradu je za državne odvjetnike u Zadru prošlo svršeno vrijeme, no nije stavljen ad acta. Krađu željeza u Starigradu sada vodi DORH Zagreb.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime