Vrle moje portalđije u pokušaju sam da predvidim kakvi bi morali biti, da nas Hrvate „građanski“ dunjaluk voli, ali lider najprija: Idealan primjer stabilne osobe, vješt u svim područjima: korespondencija s umjetnom inteligencijom, kibernetička sigurnost, geopolitika, strategija nacionalnog puta i opće prihvaćena od E.U, menagment-upravljačke sposobnosti-vještine, rad na terenu kako domaćem tako na strani, uspostava infrastrukture za nacionalnu strategiju, sposobnost da kaže NE i nadređenim i podređenim, da misli na nogama, šarmantan bar na dva svjetska jezika, ali ne toliko da aman zavede Angelu ili ne daj Bože Žan-Mišela…Judi moji, tko nas ne bi volia…

Piše: Hrvatin Tomašević

Dozvolite, usudio bih se uputiti upit: Bošnjacima, Srbima, „građanima“, Europi, SADvama, Jevrejima, Romima, svitu? Zar ste svi zaboravili sebe same, i, kako to da ste zaboravili svoju muku: postanka-opstanka-ostanka! Nesputanom lakoćom koju je političko licemjerstvo snizilo na razinu zločina, „građanskom“ sklopilo je oči-ugasilo zaborav, praktički rulju pokrenulo na ulični primitivizam uz ratne pokliče i pozivanje na prebrojavanja arsenala oružja i mobilizacijske snage! Od tog trenutka uspjeli su obezvrijediti, a to im je i bila namjera, građansko, a građani su ostali zadnje rupe na sviralu! Pitam se: što li sprječava Hrvatski narod, da sad nakon svega, „građansko“ ne otrese ko’ prljavu vodu sa sebe?

Kako da kažem, ne bih ni tipkao sad o ovoj temi, da ne razumijem tu težnju Bošnjaka, da svoju nacionalnu strategiju prebacuju na „građansko“, kao na najistaknutiji politički cilj! Dapače, upravo Bošnjaci sa svih minareta, na sva usta puštaju avaz, kako su oni jedini predstavnici „građanskog“! Dakako, da je to pretjerana tvrdnja, jer nisu spremni da se suoče sa sveopćim nacionalno-kriznim stanjem u BiH! Zapravo, veliki dio Međunarodne zajednice, da ne kažem-vas dunjaluk, pred sobom ima sliku najodurnijeg oblika kripto-partiokracije, koja se krije ispod prividne medijske hajke i zabačene „građanske“ rulje, koja je krenula na Hrvate! Pokušaj da „građansko“ stupi na političku scenu, kao spasitelj BiH, okončao je Visoki predstavnik u javnom nastupu u programu N1, izrekom: „ovo je država tri naroda“!

Hrvatski čovjek stenje pod „građanskim“! Iskren je kad tvrdi da ne želi biti vođen za ruku od „građana“, ali, isto tako dokundisalo mu je i liderovo poigravanje „panem et circenses“! Sve natipkano poziva na cijeli niz pitanja za: Zokia-Plenkija-Najljepšu-Najpametniju: Ne čini li Vam se da Hrvatski narod demografski propada? Očekuje li ga samo najljepša i najpametnija budućnost? Hoće li Hrvatski narod biti dio uprihodovnog političkog ustroja BiH? Može li Hrvatski narod prepoznati sebe, kako bi dosadašnji sumorni duh, zamijenili ushitom nacionalnog identiteta i kulture? Kako da se Hrvatski narod uzdigne i izliječi rane od antihrvatizma?

Nije samo za Hrvatski nacionalni identitet svejedno, kako bi to „građani“ voljeli, kakav je odnos između druga dva naroda, spram slobode i političkog odlučivanja, između pojedinca („građanina“) i kolektiva, između kolektivnih prava i sveopćeg javnog dobra, svima je taj odnos bitan(entitet=ono što je bitno)! Upravo zanemarivanje svega tog bitnog, u javnom i političkom prostoru ali i kroz medije orkestrirano „građansko“ je u pokušaju da pogodi i sruši nacionalni identitet Hrvatskom narodu! Čvrsto držim, ako se ne zauzda „građansko“, već se umisli da izvan njega nema: ni identiteta, ni kulture, ni slobode političkog odlučivanja, ni života, ni Europe, ni svijeta, od „građanske BiHe, ostati će samo otpaci…Hrvatski nacionalni identitet već je odgovorio nadama „građanskog“, spremajući se na ukrcaj za InterCity, prugom za onaj djelić raja na Europskom nebu…  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime