Skupština Bosansko-podrinjskog kantona izabrala je četiri izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH 

Bila je to jedina točka dnevnog reda četvrtog vanrednog zasjedanja zakazanog na zahtjev 13 zastupnika skupštinske većine koju predvode SDA, LS i Stranka za BIH.

Iz Kluba Bošnjaka izabran je Nijaz Musić (SDA) sa osam glasova.

Iz Kluba Hrvata izabran je Edim Fejzić (Goraždanska priča), iz Kluba Srba Daliborka Milović( LS) sa dva glasa, dok je iz reda Ostalih izabran Sejad Tatrin sa dva glasa (Goraždanska priča).

Za izaslanike u Domu naroda bilo je predloženo ukupno 16 listi, od čega deset iz klubova Bošnjaka, po jedan iz klubova Srba i Hrvata, te četiri iz reda Ostalih.

Tom je sjednicom okončan izbor izaslanika za Dom naroda Parlamenta FBIH na što se čekalo duže vrijeme, no Skupština BPK još uvijek nije izabrala rukovodstvo, ni predložila mandatara za sastav buduće kantonalne vlade.

Čovićev HMS donosi naslov “Hrvat Edim Fejzić ponovno se izabrao u Dom naroda Parlamenta Federacije..“, aludirajući kako postoje aršini koji određuju ko se može, a ko ne može izjasniti Hrvatom.

Pozivajući se na uputu CIK-a o izboru izaslanika u Dom naroda Federacije BiH koji nije u skladu sa presudom Ustavnog suda u predmetu Ljubić, Čovićev portal raskukao se kako je ponovno omogućeno da u Klub Hrvata budu izabrani oni izaslanici koji se „lažno  nacionalno predstavljaju te nemaju legitimitet naroda kojega predstavljaju.

No, ne treba zaboraviti da se i njihov šef i nekadašnji komunista Dragan Čović izjašnjavao kao Jugoslaven, pa se postavlja pitanje ko je njemu dao pravo da se izjašnjava kao Hrvat. I kako smo uopće došli u situaciju da bivši komunisti, koji su se donedavno potpisivali ćirilicom, postanu nacionalisti i veći katolici od pape i odlučuju ko se smije kako izjašnjavati. Pitanje svih pitanja bi moglo biti: je li Dragan Čović bio legalni ili legitimni Jugoslaven”!?(Slobodna Bosna)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime