Kome smeta kulturno-povijesna baština grada Makarske, zapitali su se djelatnici Gradskog muzeja Makarska koji su prilikom jučerašnjeg posjeta Kotišini zatekli novo oštećenje na Velikom kaštelu odnosno na ulazu u novi još neotvoreni interpretacijski centar, piše Grad Makarska

Naime, Iz Gradskog muzeja Makarska potvrđeno je da su zasad nepoznati vandali oštetili ulazna vrata Interpretacijskog centra Veliki Kaštel u Kotišini zbog čega su na teren izašli i djelatnici Policijske postaje Makarska. Ovo je već drugi vandalski čin u samo u nekoliko mjeseci, potvrdio nam je kustos u Gradskom muzeju Makarska Krešimir Daniel Grčić.

-Jučer smo u jutarnjim satima po dolasku pred Veliki kaštel u zaseoku Kotišina zatekli novu devastaciju kulturno-povijesne baštine koja po svemu sudeći nekome smeta! Ovaj čin, u kojemu su oštećena ulazna vrata Velikog kaštela, zbog čega su na uviđaj pozvani djelatnici Policijske postaje Makarska, nažalost nije izolirani slučaj, budući da je već početkom godine nepoznati počinitelj u potpunosti razbio pregradni zid koji se nalazi na vidikovcu ispred Velikog kaštela. Grad Makarska i Gradski muzej Makarska će zajedno sa Policijskom postajom Makarska učiniti sve da se počinitelj/i pronađu te da se ovakav oblik devastacije jednom zauvijek zaustavi, rekao nam je Grčić.

Podsjetimo, obnova Velikog Kaštela dio je velikog projekta Revitalizacije kulturno-povijesne baštine  zaseoka Kotišina, a ukupna vrijednost projekta prelazi 15.000.000,00 kuna. Uz obnovu Velikog Kaštela projektom je obuhvaćena i obnova crkve sv. Martina i uređenje dvorišta crkve sv. Ante u pozornicu na otvorenom. Odlukom Gradskog vijeća grada Makarske objektima kulturno-povijesne baštine u Kotišini upravlja Gradskim muzej Makarska.

Završetak radova uključujući i instaliranje vrijedne multimedijalne opreme na Interpretacijskom centru Veliki Kaštel obilježen je u studenom prošle godine, no zbog koronakrize centar još uvijek nije otvoren za posjetitelje.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime