Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić potvrdio je da je zadarski pedijatar Darko Radman (69) nepravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora za nesavjesno liječenje šestogodišnjeg Roka Begonje iz Svetog Filipa i Jakova

Dječak preminuo od posljedica šarlaha

Zadarskog liječnika teretilo se da je nesavjesnim liječenjem skrivio smrt dječaka koji je preminuo u veljači 2015. godine od posljedica šarlaha, piše Index.

Njega su u kritičnom stanju na Odjel pedijatrije doveli djed i baka. Tamo ga je pregledao pedijatar, koji je s njim i razgovarao, no infekcija se tako brzo proširila da je dječak izgubio svijest u nepunih sat vremena od dolaska pa je hitno prebačen na Jedinicu intenzivnog liječenja.

Otkrilo se, međutim, da je dječaka nekoliko dana ranije kao dežurni pedijatar u zadarskom Domu zdravlja pregledao Radman. Općinsko državno odvjetništvo teretilo ga je da je tada propustio obaviti hitni medicinski premještaj djeteta u Opću bolnicu Zadar na hospitalizaciju i pretrage te mu propisati adekvatnu terapiju za liječenje šarlaha koji je djetetu dva dana prije dijagnosticiran.

Nepravomoćna presuda koju je donijela sutkinja Ana Zrilić, prema pisanju medija, prva je bezuvjetna kazna zatvora izrečena nekom liječniku u Hrvatskoj za smrt pacijenta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime