Predsjednik Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista Miro Bulj jučer se priopćenjem oglasio u svezi neisplate božićnica nezaposlenima u Sinju iako je, tvrdi za to osiguran novac u proračunu

Prema riječima Mira Bulja, prošle godine je na prijedlog vijećnika Mosta NL po prvi put Grad Sinj osigurano sredstva za božićnicu svim nezaposlenima sa svoga područja. Međutim, božićnice nisu isplaćene. Danas se u svezi tog pitanja oglasila i gradonačelnica Sinja, Kristina Križanac.
– Nakon što je saborski zastupnik i predsjednik Kluba vijećnika Mosta u Gradskom vijeću grada Sinja Miro Bulj dao priopćenje u kojem se pita gdje su božićnice za nezaposlene Sinjanke i Sinjane, kao gradonačelnica grada Sinja izražavam žaljenje što su gradski vijećnici propustili usvojiti moj prijedlog Rebalansa čime bi bile omogućene i isplate za božićnice nezaposlenima. Dobra namjera vijećnika da se osiguraju božićnice za nezaposlene mora biti popraćena i sa osiguranjem sredstava u Proračunu što nije bilo predviđeno za 2018. godinu, zato sam predložila Rebalans Proračuna, no vijećnici iz sebi znanih razloga nisu podržali isti, zaključuje Kristina Križanac.

Kristina Križanac

Miro Bulj tvrdi da to nije istina. Kaže kako nije bilo nikakvih prepreka da se podjele božićnice nezaposlenima kao i prošle 2017. godine, jer se u Obrazloženju Proračuna za 2018. godinu na 16. stranici u 3. odjeljku jasno navodi kako se „naknade građanima i kućanstvima ne temelju osiguranja i druge naknade“ odnose na „stipendije studentima, naknade za kupnju udžbenika, božićnice za umirovljenike i NEZAPOSLENE OSOBE.“
– Ako za to nisu predviđena sredstva u proračunu, to je isključivo propust gradonačelnice. Taj (ne)namjeran propust glavni je razlog nepravde prema nezaposlenim osobama, koje u trenutku kada u gradskoj blagajni ima više od 20 milijuna kuna viška, nisu dobile ovogodišnju božićnicu. Gradonačelnice, nemate pravo ukrasti Božić nezaposlenima, nego hitno izvršite obavezu navedenu u obrazloženju Proračuna Grada Sinja za 2018 godinu i organizirajte podjelu božićnice za sve nezaposlene Sinjanke i Sinjane, zaključuje Miro Bulj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime