Nikola Grmoja, saborski zastupnika Mosta i predsjednik Antikorupcijskog vijeća, je na konferenciji za medije stao uz bračni par Skorin Kapov koji se već četiri godine bori sa samovoljom načelnika Stipe Petrine i državnim institucijama zbog pokušaja uzurpacije privatnog terena i neovlaštene prenamjene njihov vlasništva u javnu zelenu površinu.

„Bračni par Skorin Kapov su me upoznali s agonijom koju prolaze zbog samovolje lokalne vlasti u Primoštenu i šutnje nadležnih institucija. Postoji osnovana sumnja da se radi o pogodovanju privatnom investitoru koji je u blizini trebao graditi čemu se bračni par usprotivio. Na upit nisu dobili odgovor zašto je to dobra investicija, ima li investicija ispunjene sve potrebne preduvjete da bi do nje moglo doći nego su dobili odmazdu lokalnog načelnika da napakosti onima koji su mu se usprotivili. Petrina je do ideje da napravi u blizini kuće ne jedan, već dva zida kako bi onemogućio parkiranje vlasnicima kao i izlaz iz garaže. Takvi ljudi u Hrvatskoj obnašaju vlast i tome treba stati na kraj. Oni koji imaju vlast bi narodu trebali biti na usluzi, pomoć im, a ne šerifovanjem i nasilnim ponašanjem ili pogodovanjem određenim projektima možda pokušati izvući dodatnu korist od svoje funkcije. Ovo zapravo pokazuje koliko naše institucije ne funkcioniraju, koliko se u Hrvatskoj ne poštuje privatno vlasništvo, koliko lošu poruku šaljemo onima koji žele živjeti, koji žele u Hrvatsku ulagati i Hrvatsku graditi“ – istaknuo je Nikola Grmoja

Bračni par Skorin Kapov je istaknuo kako se napravila otimačina njihove parcele u javnu zelenu površinu kako bi se od djela njihovog terena napravio kolni prilaz.

„Zbog “zida sramote” i zbog ometanja posjeda obraćali smo se svim mogućim institucijama od Općinskog suda u Šibeniku preko Inspektorata, resornih ministarstava i Vlade do Visokog upravnog suda i Vrhovnog suda. No, svi se brane nenadležnošću. Nitko ne kaže da nisu u pravu, samo svi redom “peru ruke” od njihova slučaja. Na kraju im je sugerirano da se obrate Općini, a to je, slikovito će, kao kad vas lopovi opljačkaju, a sud vam sugerira da se pljačkašima žalite. Suočeni smo, među ostalim, sa zastrašivanjima, nalozima komunalnog redara da se ruši naša okućnica i krivotvorenim geodetskim snimkama. Ovaj slučaj je ništa drugo nego čisto izrugivanje kompletnom hrvatskom zakonodavstvu“ – istaknuo je bračni par Skorin Kapov.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime