Američki predsjednik Donald Trump bio je meta grubog ismijavanja i ponižavanja prije i nakon izbora koncem 2016. godine

Piše: Antun Babić

Američki lijevi mediji pucali su na Trumpa svim mogućim oružjima i služili se najcrnijim lažima. Tradicionalna američka novinarska objektivnost i neutralnost potpuno je gurnuta u stranu. Kao što se moglo očekivati, i hrvatski mediji su slijedili američke liberalne medije u orkestriranim napadima na Donalda Trumpa.

Zbog Trumpove politike “Amerika prije svega”, Trump je sve do nedavno bio izvrgnut teškim kritikama njemačke kancelarke Angele Mrkel i francuskog predsjednika Macrona. No, u zadnjih tjedan dana svjedoci smo kako su i Macron i Merkel pali na koljena pred Trumpom, moleći ga da promijeni svoju odluku o raskidanju Nuklearnog sporazuma s Iranom. I Merkel i Macron otišli su iz Washingtona pognute glave. Shvatili su tko je gazda i tko ima hrabrost odlučno braniti interese svoje zemlje.

Trump je sinoć u Detroitu održao još jedan fenomenalan govor “America first”. U tom je govoru teško optužio bivše američke predsjednike da su doveli Ameriku u podređen položaj prema Kini, Japanu, EU itd. Osvrnuo se i na svoj govor tijekom posjeta Kini, gdje je rekao sljedeće: “Vi ste nas do sada iskorištavali, izvozili ste vaše proizvode u SAD uz jako male tarife, a nama ste za izvoz naše robe u Kinu nabijali tarife koje su bile deset puta veće. To nije pravedno i mora prestati”. Dodao je kako ga je kineski predsjednik Xi Jinping gledao sav u čudu dok je to govorio. A onda mu je rekao: “Ne, ne krivim ja Kinu zbog tog podređenog položaja Amerike u trgovinskoj razmjeni s Kinom. Vi ste samo iskoristili nebrigu i neodgovornost naših dosadašnjih vođa za svoju državu, za Ameriku. Sada će se to promijeniti”, naglasio je Trump.

Nobelova nagrada za Trump-a?

Od dolaska Trumpa na vlast u SAD puno toga se već promijenilo na unutarnjem i vanjskom planu. Ne pamti se kad je nezaposlenost u Americi bila manja, trgovina dionicama veća itd. Ipak, kako sada stvari izgledaju, Trumpov najveći uspjeh je taj što je natjerao sjevernokorejskog vođu Kim Jon Una-a da se sastane s predsjednikom Južne Koreje Moon-om i najavi ukidanje svih nuklearnih testiranja. Mediji već govore kako će Trump za taj uspjeh dobiti i Nobelovu nagradu za mir.

Tijekom predizbore kampanje u Americi, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović podržavala je do zadnjeg trenutka pobornicu NWO Hillary Clinton.  Bio sam prvi komentator u Hrvatskoj koji je nekoliko tjedana prije završetka izborne kampanje u SAD-u najavio ozbiljnu mogućnost Trump-ove pobjede, i u tom kontekstu upozorio KGK da bude malo opreznija u njezinoj potpori Hillary Clinton.

Ako se u Americi može slobodno govoriti da su tamošnji političari izdali Ameriku, što bi tek onda mi u Hrvatskoj trebali reći za naše političare koji su svi redom ne samo izdajice i tuđe sluge, nego i ljudi najniže moralne razine. 

Premda su ga mainstream mediji ismijavali, američki narod je prepoznao Trumpovu domoljubnu retoriku i njegov program – “America first”. Koliko još dugo moramo mi Hrvati trpjeti naše političare izdajice?

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime