N. B. zvani Njonjo iz Zenice osuđen je na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu od godine zatvora s rokom kušnje od četiri godine zbog šest krađa koje je počinio ovog ljeta na gradskoj plaži u Makarskoj. U svega mjesec dana Njonjo je ‘olakšao’ turiste iz Češke, Njemačke, Ukrajine i Hrvatske za pozamašan iznos. Krao je dok su se ljudi kupali. Nakon objave presude, pušten je iz pritvora u kojem je bio od 14. kolovoza 

Upravo je taj dan bio najplodonosniji za Njonju. Ujutro je pokupio torbicu Nijemcu, unutra je našao dva iPhonea, dva novčanika i nešto gotovine, šteta je procijenjena na 16 tisuća kuna. Popodne je, pak, ukrao torbicu Čehu, plijen su bila dva mobitela Samsung, srebrni lančić i 900 kuna gotovine. Šteta iznosi 15 tisuća kuna. 

Četiri dana ranije na istoj lokaciji olakšao je Ukrajinca za torbu s dva mobitela, dvije bankovne kartice, 200 dolara, 300 čeških kruna i sunčanim naočalama. Napravio je štetu od 15 tisuća kuna.

Uspješan je bio i 6. kolovoza. Predvečer je na plaži ukrao torbicu s dva mobitela, haljinom, majicom kratkih rukava, naočalama, tri bankovne kartice i ženskim ručnim satom. Šteta je procijenjena na 15 tisuća kuna. 

Tri dana ranije pokupio je novčanik sa 100 eura, dvije bankovne kartice i mobitelom Huawei, sve skupa vrijednosti 7 tisuća kuna. 

Prva zabilježena krađa datira iz sredine srpnja kada je pokrao mladi par iz Češke. U ruksaku je našao dva novčanika i dvije bankovne kartice. Šteta je 800 kuna.

Njonjo je na kraju suđenja priznao sve krađe. U akciji ga je snimila kamera na obližnjem hotelu, a policija je u njegovom apartmanu pronašla dio ukradenih stvari. 

Kazao je kako je u Makarsku došao skupljati boce na plaži i da ne zna ni sam kako se dogodilo da je krao. Dodao je i da zbog zdravstvenih razloga ne radi, da je ovisnik o opijatima i da skrbi o dvoje male djece. 

Sud je kao olakotne okolnosti cijenio priznanje, korektno držanje pred sudom, iskazano žaljenje i kajanje, materijalne i obiteljske prilike te to što u RH do sada nije kazneno osuđivan. (Dalmatinski portal)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime