Stigla je nova ljubavna droga. Ukoliko želite da vaš orgazam bude još bolji i intenzivniji, čini se kako su znanstvenici otkrili način kako da to postignete. I ne radi se o novim pozama ili rekvizitima.

Radi se o hormonu oksitocinu, koji je zadužen za osjećaj bliskosti s partnerom, kojeg naše tijelo proizvodi tijekom seksa, ali za neke možda ne onoliko koliko bi htjeli. Za sve takve, oksitocin se može nabaviti i u obliku spreja za nos.
Istraživanje je provedeno u Njemačkoj na 29 parova. Pola njih dobilo je oksitocin u spreju za uporabu prije seksa, a pola njih placebo. Oni koji su uzimali oksitocin, izvijestili su o intenzivnijem orgazmu, boljoj povezanosti s partnerom i osjećaju opuštenosti tijekom odnosa.
“Oksitocin je hormon povezivanja i jako je važan za parove. No, njegova razina varira pa su vrlo važne aktivnosti s partnerom koje ga potiču, kao što su maženje, grljenje, poljupci i slično”, prenosi Cosmopolitan.
No, stručnjaci upozoravaju kako bi se takve supstance trebale koristiti samo kada je to doista potrebno. “Postoji toliko drugih, prirodnih načina za podizanje libida i seksualnog zadovoljstva. Zadovoljstvo je i tako vrlo često povezano s emocijama”, zaključili su. (index.hr)