Unatoč skadaloznom postupanju u srpnju prošle godine kada je policijski službenik Antonio Buškulić priveo sezonskog radnika u jednom ugostiteljskom objektu u Zadru srušivši ga na pod jer navodno nije imao osobnu kartu i činjenici da je to izazvalo nezapamćeni interes medija i javnosti, godinu dana kasnije ne prestaju prigovori na njegovo ponašanje

Podsjećamo, Antonio Buškulić je sa još jednim policijskim službenikom prošle godine ušetao u jedan ugostiteljski objekt te, prema riječima brojnih očevidaca, vrlo agresivno krenuo prema zaposleniku Saši Stojanoviću od kojeg je navodno zatražena osobna karta, a kad im je rekao da će im pokazati osobnu čim dovrši jelo, nastao je kaos.

Dalimir Vučetić (FOTO:FaceBook)

Antonio Buškulić je tada prvi je uzeo pod ruku nesretnog Stojanovića, a potom ga i srušio na pod što su gledala i djeca stara možda četiri do pet godina. Uvidjevši nepravdu, privođenje je pokušala spriječiti Stojanovićeva kolegica Ivana Cikovac no i ona je kasnije privedena u policijsku postaju! Dan kasnije Saša Stojanović javno tvrdi kako ga je pravi pakao zadesio pri samom ulasku u policijsko vozilo te kasnije u policijskoj postaji kada ga je, tvrdi, Antonio Buškulić udario šakom u glavu! Što je poduzeo načelnik PU Zadarske Anton Dražina po pitanju prigovora na postupanje Antonia Buškulića, nije poznato.

Prije nekoliko dana, Antonio Buškulić je, tvrde svjedoci, opet neprimjereno postupao. Prijavio ga je Dalimir Vučetić s otoka Vira kojeg je u prometu zasutavio Antonio Buškulić te je bio izuzetno neprofesionalan. Evo što o svemu kaže Dalimir Vučetić.

6.rujna moj sin i ja vozili smo se automobilom kroz Zaton kada me je zaustavio Antonio Buškulić policajac kojeg od ranije poznam. Nepropisno odjeven prišao je mom vozilu i bez da me pozdravi, naredio da izađem iz auta, a potokm i da otvorim prtljažnik. Potom je otišao u policijsko vozilo i nakon dugih dvadeset minuta izašao s kaznom za nepropisno korištenje sigurnosnog pojasa iako sam propisno bio vezan?! Još mi se i prijetio, sve pred mojim sinom, kazao nam je Vučetić koji je nadležnoj PU Zadarskoj podnio i prijavu protiv Buškulića.

U samoj prijavi koju je PU Zadarska zaprimila 9.rujna, Dalimir Vučetić detaljno navodi kako se ponašao policijski službenik Antonio Buškulić, a o svemu će naknadno biti informirana i unutarnja kontroloa MUP-a.
Antonio Buškulić već je od ranije poznat po čudnovatom ponašanju, pa osim incidenta iz srpnja prošle godine, poznat je i po opasnoj, objesnoj vožnji o čemu smo svojedobno informirali javnost. Iza sebe ima i prijave zbog navodno lažne prijave prebivališta jer ovaj policijski službenik, tvrde brlojni svjedoci, stanuje u Zadru, a prijavljen je na Viru. Nadalje, od naših informatora u PU Zadarskoj doznali smo i to kako je prije nego što je Dalimir Vučetić podnio svoju prijavu protiv Antonmia Buškulića, to nekoliko dana ranije učinilo još dvojica građana sa dvije različite prijave na njegovo, najblaže rečeno, čudnovato ponašanje.

Anton Dražina, načelnik PU Zadarske

Hoće li ovaj put nadležni reagirati, poglavito Anton Dražina, načelnik, ostaje za vidjeti. Svakako bi bilo uputno da se nadležni glase o ovom slučaju, ako ništa drugo, onda zbog slogana koji krasi svako policijsko vozilo:“SIGURNOST I POVJERENJE“.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime