Ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije Renata Bek nije u suradnji sa HZZO-om produžila ugovor ambulanti dr. Ilve Marić

Tako je oko osam tisuća žena ostalo bez svog odabranog ginekologa i to do daljnjeg! Prema informacijama kojima raspolažemo, Renata Bek je dobro znala da dr. Ilvi Marić ističe ugovor, no iz nekog razloga nije reagirala. Zakonski propisi predviđaju produljenje ugovora na godinu ili više dana u ovakvim slučajevima i to u suradnji sa HZZ-om, no Renata Bek, politički postavljena ravnateljica nije to napravila.

Zadranke su ogorčene, među osam tisuća upisanih žena kod dr. Ilve Marić ima jako puno trudnica koje se sada pitaju tko će biti njihov ginekolog. – Zamislite, tko će meni sada ispisivati doznake, tko će ubuduće otvarati bolovanja, porodiljne dopuste i sl.?!, pita se jedna Zadranka s kojom smo razgovarali ispred zatvorenih vrata dr. Marić.

Zanimljivo, dr. Ilva Marić imala je rješenje odnosno zamjenu, dr. Mirjana Đaković-Jagušt iz Gospića, no od toga ništa. Iako se znalo da se datum isticanja ugovora sa dr. Marić bliži, ravnateljica Bek nije na vrijeme osigurala zamjenu. Istini za volju, pregovarala je sa dvije liječnice iz zadarske Opće bolnice, ali se navodno nisu uspjele dogovoriti oko uvjeta. U međuvremenu je Renata Bek raspisala natječaj za specijalista ginekologije no teško je da će se itko javiti.

Glavni razlog su loši financijski uvjeti koji proizlaze u Domu zdravlja Zadarske županije. Sve da se i netko javi, u pitanju su godine, a Zadranke nemaju vremena toliko čekati.

Inače, u Domu zdravlja Zadarske županije je opsadno stanje. Svakog dana deseci pacijentica obilaze urede u potrazi za rješenjem. Mnoge od njih pokušale su ga u ovim kriznim danima pronaći kod ravnateljice Bek, no ni od toga ništa. Renata Bek je na godišnjem do 17.prosinca i ne javlja se na telefon! U Zadarskoj županiji, osnivaču Doma zdravlja također vlada nezadovoljstvo. Upravo je župan Božidar Longin bio taj koji je potpisao Renati Bek još jedan mandat, no ona očito nije dorasla ravnateljskoj funkciji.

Da stvar bude još gora, za sada je osam tisuća pacijentica ostalo bez svog ginekologa, a uskoro bi oko 5.000 djece moglo ostati bez pedijatra. O tome nekom drugom prilikom. Svakako se na kraju postavlja pitanje, može li Renata Bek ostati ravnateljica do kraja mandata odnosno do proljeća 2021. godine ili je konačno došlo vrijeme za prijevremenu smjenu zbog niza propusta o kojima je i portal Megamedia izvještavao u nastavcima. O svemu bi se trebalo očitovati i Upravno vijeće. Nažalost dokle god sudbinama Zadranki i Zadrana upravljaju uhljebi i politički postavljeni nesposobnjakovići, ovakve situacije nije teško očekivati.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime