Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ploče, Karla Šestan raspisala je 15.rujna javni natječaj kojim traži čistača/icu

Na natječaj se javilo više osoba te je 13.listopada pet osoba koje su udovoljavale uvjetima, pozvano na razgovor. Na razgovor za posao na neodređeno vrijeme, odazvale su se četiri žene, a posao je dobila jedna gospođa. U obrazloženju odluke Povjerenstva za provedbu natječaja za zapošljavanje piše kako je predmetna kandidatkinja ostvarila najviše bodova te stoji da je na to radno mjesto izabrana s datumom 15.rujna 2020.?! Dakle, prema odluci navedenog Povjerenstva dobila je posao istog dana kada je natječaj raspisan?!

Kada su ostale kandidatkinje vidjele odluku kao i ime osobe s kojom se sklapa Ugovor o radu, ostale su šokirane. Naime, novozaposlena bila je prethodno član tog istog Povjerenstva za provedbu natječaja za zapošljavanje ispred Pločanske stranke! Odstupila je s tog mjesta netom prije raspisivanja natječaja za čistača/icu.

Obzirom na navedeno, čak dvije kandidatkinje su, kako neslužbeno doznajemo, uputile prigovor Pučkom otvorenom učilištu Ploče jer smatraju da je natječaj bio nezakonit i da je novozaposlena zapravo uhljebljena. Do danas o prigovoru nije odlučeno niti odgovoreno kao ni na dopis redakcije portala Megamedia.

Ravnateljica POU Ploče Karla Šestan nije nam do objave ovog članka odgovorila na sljedeća pitanja koja smo joj prije nekoliko dana uputili:
1. Je li točna informacija da su se dvije od pet kandidatkinja žalile/prigovorile rezultatu natječaja, a  zbog sumnje da isti nije bio zakonit? 2. Je li kandidatkinja koja je dobila posao čistačice prethodno bila članica Povjerenstva za provedbu natječaja ili je imala bilo koju drugu ulogu u Pučkom otvorenom učilištu Ploče? Ako jest, koju je dužnost/ulogu obnašala?
3. Kako komentirate informacije da se unaprijed znalo tko će dobiti posao i je li ovdje riječ o uhljebljivanju kako to komentiraju neki od sudionika natječaja?

Nažalost, kada su u pitanju Ploče, ovo nije prvi slučaj uhljebljivanja ljudi koji su bliski aktualnim vlastima, Jedan od najgorih primjera uhljebljivanja svakako je bio onaj supruge zamjenika gradonačelnika Grada Ploča Ivana Marevića. Tako je 2018. godine njegova supruga bez natječaja zaposlena u osnovnoj školi fra Ante Gnječa na Staševici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime