Nema više dileme gdje je završilo 70 tona opasnog azbesta sa nekadašnjeg Titovog broda “Galeb”

Državni inspektorat je utvrdio kako je azbest uskladišten u Zadru, na odlagalištu tvrtke “Sirovina”! Sumnjajući u točnost informacija koje su plasirali određeni mediji, HSS-ovac Roko Tadin uputio je priopćenje za javnost sa intrigantnim pitanjima za predstavnike gradskih vlasti. Isto su objavili brojni mediji, ali ne i Slobodna Dalmacija ili njihov portal zadarski.hr. Uslijedile su i brojne reakcije zadarske javnosti kada je postalo jasno da je opasni azbest završio u Zadru.

Iz nekog čudnog razloga, Roku Tadinu obratio se Ivica Nevešćanin, novinar Slobodne Dalmacije koji je prethodno, pokazalo se, u svojim člancima navodio netočne podatke koji su u suprotnosti s nalazima Državnog inspektorata. U mailu kojeg je zaprimio Roko Tadin, Ivica Nevešćanin ga je uputio na svoj članak u kojem se navode, očito, netočni podaci uz poruku “Za Vašu informaciju, gdje je završio otpad s Galeba…”.

Koji je interes Ivice Nevešćanina da reagira na priopćenje HSS-a i Roka Tadina, ostaje nepoznanicom. I sam Roko Tadin ostao je začuđen takvom reakcijom te je na svom FaceBook profilu napisao sljedeće: “Zanimljivo, kad sam prije par dana odlučio dat ruku Matiću u ovoj priči, dobio sam mail od Ivice Nevešćanina (Zadarski.hr, SD) u kojem mi on objašnjava kako ima informacije da azbest nije više u Hrvatskoj i kako to zna još od 14. srpnja pa bi se mi toga trebali okanit. Eto, azbest ne da nije u nekoj drugoj zemlji, nego je na Sinjoretovu, a to je najmanji problem u cijeloj ovoj priči.”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime