Predstavnici novoformirane većine u Općinskom vijeću Općine Vir danas su održali novinsku konferenciju na kojoj su informirali o promjenama koje će uslijediti u narednom periodu

Istaknuli su kako očekuju da Antonio Vučetić podnese ostavku na mjesto predsjednika općinskog vijeća kao što je to učinio kao bivši predsjednik Skupštine Zadarske županije. Većina u Općinskom vijeću odredila je i tko će biti novi predsjednik no nisu izlazili s imenima uz napomenu da to neće biti Frane Vučetić.

Veseljko Orlić koji je dosada podržavao aktualnu općinsku vlast kaže da nakon podrške novoformiranoj većini doživljava neugodnosti, ucjene o čemu će uskoro uz dokaze izvijestiti javnost.

U nastavku objavljujemo i priopćenje sedam predstavnika novoformirane većine.

“Stvoreni čvrsti preduvjeti za stabilnu koaliciju većinom oporbenih vijećnika te smo se zajednički dogovorili i o budućem, novom predsjedniku Općinskog vijeća.

Na novinskoj konferenciji smo istaknuli kako očekujemo da dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić podnese ostavku obzirom da nema natpolovičnu podršku vijećnika, a to očekujemo i od Rajka Radovića, dosadašnjeg potpredsjednika.

Promjene u odnosu snaga u virskom Općinskom vijeću ne znače nove izbore niti ih zazivamo. Naš zajednički stav je da je su žitelji Vira u proteklim godinama neodgovornog vladanja već izgubili previše dragocjenog vremena, novaca i energije,a što se moglo usmjeriti u boljitak našeg otoka. Prema tome, novoformirana većina pokrenut će val promjena s ciljem poboljšanja kvalitete života na Viru, a kako imamo stabilnu većinu, držimo da ćemo u naredne tri godine mandata koliko je preostalo, moći realizirati određene projekte koji su godinama bili na čekanju zbog političkih smicalica struktura koje i dan danas predvodi „posebni savjetnik“ Kristijan Kapović.

Marino Radović je načelnik Općine Vir koji je dobio najveći broj glasova na lokalnim izborima prošle godine i tu činjenicu uvažavamo. Ne zazivamo njegovu smjenu već očekujemo da se, lišen balasta dosadašnjih nalogodavaca, okrene radu i žiteljima Vira. Ukoliko i dalje bude više davao na važnosti Kristijanu Kapoviću i još nekim „povlaštenicima“, a interese Vira nastavi stavljati u drugi plan, zahtijevat ćemo od njega da podnese ostavku.

Što smo sve danas govorili na novinskoj konferenciji, možete pogledati na službenim stranicama udruge VIR BEZ PODJELA (https://www.facebook.com/virbezpodjela).”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime