Portal Megamedia u ekskluzivnom je posjedu dokumentacije iz koje nedvojbeno proizlazi kako su policijski službenici PU Zadarske podmetali dokaze!

Nakon što smo jučer ekskluzivno objavili kako je policijski službenik PU Zadarske Ivica Pleško podmetao dokaze u kaznenom postupku KR-DO-788/18,  a koji se odnosi na postupanje policijskih službenika PU Zadarske na otoku Viru, danas donosimo detalje mučne priče kako su oni u koje bi građani trebali imati povjerenje i osjećati sigurnost, uzeli pravdu u svoje ruke i izdali sve ono čemu su prilikom primanja u policijsku službu prisegnuli.

Dokaz sa jučerašnjeg sastanka mnogobrojnih članova udruge “Vir bez podjela” iz kojeg se vidi da Ivana Kurevija, Vlatko Buškulić i Šime Buškulić svojim potpisima jamče da nikada nisu dali izjave policijskom službeniku Ivici Plešku, odnosno da su njegove službene zabilješke najobičnija laž

Ivica Pleško krivotvorio službenu dokumentaciju

Policijski službenik Ivica Pleško je potkraj rujna 2016. godine dobio zahvalnicu za iznimno profesionalni i predani rad u obavljanju službenih zadaća, čime je pridonio ugledu policije. Što mu je onda ovo trebalo?

Policijski službenik Ivica Pleško lažirao je službene zabilješke s najmanje tri osobe: Ivanom Kurevijom, Vlatkom Buškulićem i Šimom Buškulićem na način da je lažno prezentirao da je izvršio obavijesni razgovor s tim osobama iako nitko od spomenutih policiji nije dao nikakav iskaz niti su na policiju pozvani!
Zanimljivo, u službenoj zabilješki koja se odnosi na Vlatka Buškulića, policijski službenik Ivica Pleško maštovito navodi kako mu je Vlatko Buškulić rekao da je tog dana bio u polju i radio… Takva laž mogla je proći neopaženo da cijeli Vir ne zna kako se Vlatko Buškulić kreće uz pomoć štaka i kao invalidna osoba ne može raditi u polju!

Prema službenoj zabilješki koju je sačinio policajac Pleško, Vlatko Buškulić radio je u polju što je nemoguće obzirom da je riječ o invalidnoj osobi koja se kreće uz pomoć štaka!

Uvidom u predmetni spis, kazneni postupak KR-DO-788/18, čelnici virske oporbe Frane Vučetić i Jadranka Okreša, uočili su i ostala podmetanja dokaza. Tako u službenoj zabilješki koju je sačinio Ivica Pleško nedostaje dio teksta , nekoliko redaka pri dnu zabilješke. Tekst je očito „ispario“ prilikom fotokopiranja kada je taj, očito sporni, dio teksta bio prekriven trakom papira!

Sporni zapisnik

Ni to nije sve. U službenom policijskom zapisniku bez ikakvog broja kojeg potpisuje policijski službenik Matej Maškarin u slučaju ispitivanja Jadranke Okreše, na drugoj stranici istoga također nedostaje velik dio teksta!

Na drugoj stranici policijskog zapisnika bez ikakvog broja nedostaje dio izjave koju je policijskom službeniku dala Jadranka Okreša, pa njezina izjava završava sa:”Nadalje želim…” i izjava završava?! Ovo dovoljno govori o brzopletosti kojom se podmeću dokazi u zadarskoj policiji

Dakle, nije se podmetanjem dokaza u zadarskoj policiji bavio samo Ivica Pleško već i drugi policijski službenici čiji će identitet internom istragom utvrditi unutarnja kontrola MUP-a.
Jedan od mogućih ciljeva podmetanja dokaza je prezentiranje Frane Vučetića i Jadranke Okreše u negativnom svijetlu kao osobe koje su sklone incidentima, koje uludo i bez pravnog, argumentiranog temelja podnose prigovore i prijave protiv načelnika općine Vir Kristijana Kapovića, njegovih pomagača, dijela policijskih službenika za koje postoji osnovana sumnja da svoj posao ne rade savjesno i profesionalno.

Što će poduzeti načelnik, ministar, ravnatelj policije?

Postavlja se pitanje što će nakon ovog nezapamćenog skandala poduzeti Anton Dražina, (a isti je sam potvrdio da Kristijan Kapović govori kako komunicira sa policijskim službenicima dok traje istraga, op.a.) načelnik PU Zadarske?

Sam načelnik PU Zadarske Anton Dražina u službenom dopisu upućenom udruzi “Vir bez podjela” piše kako doista Kristijan Kapović govori da je u dosluhu sa policijskim službenicima te da mu navodno odaju povjerljive podatke iz istrage!

Što će poduzeti njegovi nadređeni, glavni ravnatelj policije Nikola Milina? Što će poduzeti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović?
Koja je uloga zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zadru, Kerol Sablić-Radman u cijelom ovom slučaju? Hoće li podignuti kaznene prijave protiv policijskih službenika koji su podmetali dokaze i protiv njihovih nadređenih? Hoće li ponovno pokrenuti kazneni postupak u kojem Jadranka Okreša prigovara radu policijskih službenika PU Zadarske, onaj isti kojeg je na temelju lažnih službenih zabilješki stavila ad acta? (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime