Za dva mjeseca, odlagalište otpada u Diklu trebalo bi biti izvan funkcije, a novo odlagalište mogli bi biti u Obrovcu, odnosno Kljakovača

Naravno, nitko ne želi odlagalište otpada u svojoj blizini, pa tako ni žitelji napaćenog i opljačkanog Obrovca. Mnogi posljednjih dana na društvenim mrežama jasno i nedvosmisleno poručuju kako ne žele odlagalište na Kljakovači. Među njima je i županijski vijećnik MOST-a, Ivan Matić.

– Taj deponij se nalazi u Bilišanima, iznad brane u Muškovcima, doslovno pokraj crpilišta vode Zrmanja. Vidio sam neke radove, mislio da se radi o sanaciji postojećeg otpada, a izgleda da se radi o pripremama za dovoz novoga. Radi se o propusnom krškom terenu kroz koji otpadne tvari lako mogu doprijeti do nje. Postoji stotinu lokacija na kojima bi bilo primjerenije odlagati taj otpad, kazao je Ivan Matić.

Ivan Matić

Je li Obrovac odnosno Kljakovača doista najbolje privremeno rješenje do otvaranja spornog regionalnog centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje 2022.godine? Zapravo, pitanje je i bi li Kljakovača bila u funkciji i nakon 2022. godine. Ivan Matić smatra da je i ovdje riječ o samo još jednoj političkoj igri koja se vodi za opstanak kontroverznog obrovačkog gradonačelnika Ante Župana.

– Da li će Ante Župan rješavajući zadarsko smeće osigurati još jedan mandat na čelu obrovačkog HDZ-a? Zasigurno ništa nije slučajno, smeće je definitivno najveći problem civilizacije, pa tako i grada Zadra! Ovaj problem mogao bi riješiti upravo obrovački gradonačelnik i to naplatiti ostankom na poziciji šefa lokalne organizacije i osigurati blagoslov za još jednu kandidaturu! Pitanje je hoće li Plenković riješiti obrovačko smeće ili Ante Župan zadarsko?, izjavio je Ivan Matić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime