Za funkciju načelnika općine Vir na ovim se lokalnim izborima kandidiralo pet kandidata, a među njima zbog problema sa zakonom nije Kristijan Kapović

Općina Vir ima jedan od najvećih proračuna i bit će zanimljivo pratiti tko će pobijediti na izborima i preuzeti odgovornost upravljanja općinom, ali i proračunom. Upravo su financije nerijetko kamen spoticanja, pa čak i kod onih poput Kristijana Kapovića koji, iako se hvalio da je imućan, je spao na krađu leda iz općinskog ledomata.

Kandidatkinja HDZ-a za načelnicu je Vesela Vučetić koja je vodstvo strankom preuzela potkraj prošle godine. Mnogi će za nju reći kako je odgovorna, ozbiljna i odmjerena, posebice kao privatna poduzetnica. Nema je na listi poreznih dužnika i koliko nam je poznato svoje obaveze podmiruje na vrijeme.

Kandidat koalicije SDP-AM-CENTAR je Šime Vučetić, za kojeg smo također provjerili i ustanovili kako nije evidentiran kapo porezni dužnik.

Sljedeći na redu je Marino Radović koji i ne može biti porezni dužnik jer je nakon fakulteta dobio posao, ne u jednom, nego u dva općinska poduzeća, pa predstavlja svojevrsnog općinskog uhljeba koji živi od novaca poreznih obveznika. Inače, ostat će upamćen po izjavi lokalnog piskarala  koji je za njega „inteligentno“ ustvrdio kako je najuspješniji direktor virskog komunalnog poduzeća. Za one koji ne znaju, Radović je direktor jednog od dva virska komunalna poduzeća.

Kandidat koalicije Vir bez podjela-MOST-HSP, Frane Vučetić kojeg je često Kristijan Kapović u preplaćenim objavama kroz nacionalne medije provlačio kao poreznog dužnika, zapravo duga prema državi nema.

Posljednji u nizu pretendenata na funkciju načelnika općine Vir je Josip Bašić, kandidat Domovinskog pokreta koji, kada su u pitanju dugovi, iskače od prethodnih četvoro kandidata. Naime, visoko na listi poreznih dužnika Zadarske županije, 3. po redu nalazi se Klaudijo Bašić sa 1.348.914,51 kn! Klaudijo Bašić je otac Josipa Bašića koji je, pak, vlasnik najvećeg dijela očeve imovine. Upućeni tvrde kako je Klaudijo Bašić u cilju izbjegavanja ovrhe, prebacio imovinu na sina. Tu priči, međutim, nije kraj. Iz dostupnih podataka sa Općinskog suda u Zadru, vidljivo je kako je obitelj Josipa Bašića dužna velike svote novaca, a što se može vidjeti i u prilogu teksta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime