Na temelju imovinskih kartica koje su kandidati za članove Predsjedništva BiH na listopadskim izborima predali Centralnoj izbornoj komisiji te podataka prikupljenih u Centru za istraživačko novinarstvo, može se zaključiti kako profesionalno bavljenje politikom i dugogodišnja zaštita tzv. nacionalnih interesa spada u lukrativnije poslove u susjednoj državi

Eto, na primjer, tko zna s koliko bi ovozemaljskih blaga danas raspolagao Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, da iz mračnih devedesetih nije isplivao kao zaštitnik tamošnjih Hrvata koji, inače, masovno napuštaju BiH. Čović ih vjerojatno neće slijediti, jer gdje bi u širokom svijetu imao mjesečnu plaću od 5622 konvertibilne marke, s dodacima od 1047 kao član Predsjedništva i mjesečnim honorarom od tisuću maraka. Supruga mu ima plaću od svega tisuću maraka, što je nije spriječilo da uštedi 20 tisuća maraka.

Kako donosi portal Klix, od nekretnina, Čović je vlasnik kuće nepoznate vrijednosti sa zemljištem od 1160 kvadrata u Ljutom Docu kod Širokog Brijega, zatim još 560 kvadrata zemljišta u istom mjestu te stana u Mostaru procijenjenog na 33.542 KM, koji dijeli sa suprugom.

Čovići navode i kuću sa zemljištem u Mostaru od 3292 kvadrata, a supruga Bernardica, ona s malom plaćom, ima stan u Makarskoj, vrijedan 138 tisuća KM i suvlasnica je poslovnog prostora u Mostaru od 80 tisuća KM. Skrbnik Hrvata sa suprugom raspolaže dvama automobilima, Toyotom i Audijem 3, vrijednim 150 tisuća KM. (Slobodna Dalmacija)

1 KOMENTAR

  1. Šta je “obraz”??? Neka katolička crkva kroz svoju milenijsku demagogiju objasni ovu frazu! Isus nije išao na križ da otkupi grijehe Dragana Čovića, već da ukaže običnom čovjeku da će se pojaviti lažni bogovi, kušnje…….etc. Njegova poruka, koju Dragan ne želi da čuje je:”ja sam ISTINA, PUT I ŽIVOT!”!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime