Zbog odluke kojom se Grad Makarska dobrovoljno odriče koncesije na jednu od makarskih plaža u korist Romane d.o.o., pozivam gradonačelnika Juru Brkana da odmah podnese neopozivu ostavku, napisala je Vanja Batošić, jedna od članica Građanske inicijative SOS Osejava

Na njezinu objavu reagirali su brojni Makarani, pa prenosimo neke od komentara:

 • Mislav Kolakušić, sudac trgovačkog suda u Zagrebu kaže: “Država smo mi građani i teritorij koji posjedujemo. Ministri, saborski zastupnici, suci, državni odvjetnici su samo zaposlenici građana. Velika pogreška je institucije i njihove trenutne odluke poistovjećivati s državom. Vode, šume, ravnice, planine i more su vlasništvo hrvatskih građana, a ne institucija i tako se prema njima moramo i ponašati. Moramo demokratskim sredstvima (peticije, referendumi itd.) zahtijevati njihovu zaštitu.”

Pozivam gradonačelnika Juru Brkana da se javno očituje o ovom slučaju i da upozna građane Makarske sa svim detaljima koncesijskiog ugovora, budući je prema “Zakonu, prilikom provođenja postupka davanja koncesija, najvažnije načelo potpune transparentnosti i javnosti postupaka. Prema tom Zakonu, davatelji koncesija obvezni su, u odnosu na sve pravne i fizičke osobe, poštovati načelo jednakog tretmana, načelo zabrane diskriminacije, uzajamnog priznavanja, razmjernosti i transparentnosti.

 • Najbolju plazu dao u koncesiju sve zatrpa zemljom, sto je more stvaralo stoljecima, sad ce nasipat pa se sirit, da bude vise stekata I baraka, jadna nam majka, di mu je kraj!!!
 • Jurkane gradonačelniće, nisi ti za ovoga posla…
 • “Makarska je bitna”. Nama da, a njemu?

1 KOMENTAR

 1. “Ludnica” ona je svjestan građanin koja ukazuje na nelogičnost i očitu korupciju gradske vlasti. I to je dovoljno da gradonačelnik podnese neopozivu ostavku. I da na njegovo mjesto dođe drugi koji radi u interesu građana jer su ga isti i izabrali.

 2. lopovi iz SDP-a, rjesili bi se lopova iz HDZ-a. Jure neka tebe do daljnjega, dok se ti naučiš krasti ka bebek i bilić triba ti bar tri mandata

 3. Makarska, “grad” ili bolje reć kasa privilegiranih. Taj tzv grad pun tih šiptarskih baraka, pasjih i golubljih govana, zatucanih glavonja i korumpiranih vlastodržaca. Stojimo u mistu, ustvari nismo čak ni to, nego nazadujemo.
  Zašto? Jer smo svi jadni, uključujući i mene, inače bi bio ispred općine i gađao ih govnima. Istini za volju, zakurac smo. Laku noć, neka ugasi svijetlo zadnji koji ostane.

 4. govna su nam politicari hdz=sdp pa i ovaj navođeni podmladak hdz-a,,nije ni cudo šta smo i mi prozvana govna od građana kad biramo konstantno govna,,baš je grad krcat govana ,a ne ljudi ,,jeba vam hdz=sdp oca i mater ..

 5. šta je najinteresantnije,svaka čast SOS OSEJAVA inicijativi ali problem je što će većina potpisnika od njih 4-5 ijada opet kad dojde vrime izbora glasati za ista govna(hdz=sdp) kao i desetljećima do sada,,to upućuje na to da su pučani većinom maloumna govna i jad jer ponovit će opet istu grešku,,..

 6. Pa sta se cudite,postavljen je tu od svoga profesora Bebeka i za sada je na dobrom putu.dok je biopredsjednik mladezibio je na usmenom educiranju a sad je na prakticnom.triba ovo se utopit i iznova,kako na lokalnoj bazi tako i na drzavnoj.previse je tu partijasa koji su se okrenili ka hrvatskoj.ocistit sve i iznova

 7. Sve ovo vodi Bebek.A marioneta je Brkan.A barba Marko Raos bi prid penziju još malo napunio žep da izmiša prostorni plan podobnima .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime