Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv načelnika općine Vir, Kristijana Kapovića (44) jer je počinio kazneno djelo
protiv sigurnosti prometa ugrožavanjem prometa opasnom radnjom ili sredstvom blokiravši Virski most

Priopćenje Općinskog državnog odvjetništva u Zadru prenosimo u cijelosti:
” Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa ugrožavanjem prometa opasnom radnjom ili sredstvom opisano po čl. 224. st. 2. Kaznenog zakona. (2. 4. 2019.) Optužnicom mu se stavlja na teret da je 20. lipnja 2018. od 14,00 sati do 14,45 sati, u mjestu Vir, na Virskom mostu, iako svjestan da je Državna cesta 306 jedini cestovni prijelaz prema otoku Viru, gdje se tijekom ljeta odvija gusti promet; protivno odredbama čl. 7. i čl. 11. Zakona o javnom okupljanju; bez prijave i odobrenja ovlaštenog tijela organizirao održavanje javnog prosvjeda na nedozvoljenom mjestu, te naložio da se pritom koriste službena vozila, na način da su zaposlenici trgovačkih društava i on osobno dovezli dva kamiona i četiri osobna automobila na sredinu Virskog mosta i tamo ih parkirali na oba kolnička traka Državne ceste 306, onemogućivši time kretanje vozila u oba smjera. Tereti ga se da je na sredini mosta stajao zajedno s ostalim zaposlenicima sve do uhićenja u 14,45 sati, pristajući da na taj način ugrozi tjelesni integritet osoba čije bi zdravlje u tom trenutku moglo biti ugroženo zbog otežanog pristupa medicinskog vozila. 
Nakon što je Hitna medicinska pomoć zaprimila poziv za pružanje intervencije jer pacijent iz Vira ima alergijsku reakciju na antibiotik i otežano diše, zbog čega je vozilo Hitne medicinske pomoći upućeno prema Viru na pružanje intervencije na crvenu dojavu pod upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, vozilo hitne medicinske pomoći se, zbog velikog broja vozila nakupljenih u koloni duljine oko dva kilometra i izazvanog zastoja prometa, kretalo usporeno i prošlo tek uz intervenciju policijskih službenika na adresu pacijentice na Viru, gdje su joj pružili liječničku pomoć, te ju potom odvezli na Odjel hitnog prijema Opće bolnice Zadar, gdje je zadržana na obradi, pa samo stjecajem okolnosti uslijed tako izazvanog zastoja u prometu nisu nastupile teže posljedice za zdravlje oštećenice.”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime