U Makarskoj je polovicom lipnja prošle godine na Marineti, na samoj rivi u centru grada otvorena 3. poslovnica Optike Njego – obiteljske tvrtke koju krasi pola stoljeća uspješne tradicije.

Ivan Glučina dodatno se školovao u Njemačkoj gdje je proveo punih dvije godine, a kao kruna vrlo intenzivne edukacije bila je odlazak u SAD gdje je radio u vrlo poznatim klinikama Hellerstein&Brenner Vision Center u Denveru te Highline Vision Center u Coloradu. Tako je radio sa djecom s posebnim potrebama i osobama sa raznim ozljedama glave u američkom Denveru i Portlandu.

Otvorio ju je Ivan Glučina, inžinjer optometrije kojeg do magisterija dijeli još samo nekoliko mjeseci, a s njim radi i kolega sa studija očne optike, Ivan Nazor, također inžinjer optometrije. Ponosno nas je proveo kroz doista luksuzno uređenu optiku u kojoj se mogu kupiti sunčane naočale, dioptrijske naočale te kontaktne leće. Od Ivana Glučine doznajemo da je upravo Optika Njego jedina takve vrste ne samo u Makarskoj već i u čitavoj Dalmaciji u kojoj je moguće napraviti precizne naočale s vrhunskim Zeiss staklima. Riječ je o vrlo preciznoj tehnologiji  kakva se primjenjuje jedino u Optici Njego na vrlo skupim i preciznim uređajima povezanim sa jedinstvenim Zeiss laboratorijom u Njemačkoj.

Optika Njego ima suvremeni uređaj iProfiler koji snima svako oko u više stotina točaka…

– Tvrtka Zeiss je prepoznala naš potencijal, obiteljsku tradiciju i poslovnu hrabrost te su uložili u nas. Rezultat izvrsne suradnje je da ovdje u Makarskoj imamo iProfiler, uređaj koji snima svako oko na više stotina točaka što ga čini iznimno preciznim, rekao bih nepogrešivim, kazao nam je Ivan Glučina.

U sastavu Optike Njego na Marineti je i dobro opremljen moderni optometrijski kabinet

Pojašnjava kako je iProfiler Internetom povezan s laboratorijom u Njemačkoj gdje se izrađuju najpreciznije leće na svijetu te se šalju natrag u Makarsku.

– Riječ je o iznimno preciznim lećama koje se izrađuju u Njemačkoj te se prilagođavaju odabranim okvirima naočala. To znači da naši klijenti nakon što utvrdimo kakve im leće trebaju, uz pomoć stručnog osoblja izaberu okvire naočala kakvi im najviše pristaju, prema obliku lica, veličini, a i željama samog klijeta, a onda po tim okvirima se u laboratoriju Zeiss izrađuju leće, detaljno nam je pojasnio Ivan Glučina.

Na uređaju iTerminal snimaju se željeni okviri za naočale čija se projekcija potom šalje u njemački laboratorij
U Optici Njego nikad nema čekanja. Svatko tko želi kupiti nove sunčane naočale ili ima potrebu za dioptrijskim naočalama i želi napraviti besplatan pregled, može osobno doći u poslovnicu na adresi Marineta 1A. O proizvodima i uslugama se može informirati putem službenih internetskih stranica www.optikanjego.hr , putem elektronske pošte info@optikanjego.hr ili jednostavno nazvati na telefon (021) 652 102.

Pokazuje nam potom uređaj iTerminal koji snima željene okvire za naočale čija se projekcija potom šalje u Njemačku.

– U Dalmaciji nema nikoga tko zna upravljati ovim jedinstvenim uređajima, te smo samo mi u Optici Njego stručno osposobljeni. To nam daje mogućnost individualnog pristupa svakom klijentu kojem možemo garantirati najvišu kvalitetu, kazao nam je Ivan Glučina.

3.POSLOVNICA OPTIKE NJEGO OTVORENA JE 16.LIPNJA PROŠLE GODINE, A ISPOD MOŽETE VIDJETI FOTOGALERIJU GLAMUROZNOG OTVARANJA [envira-gallery id=”69544″]