U restoranu Stari mlin otvorena je zajednička izložba ‘Vi u špade a Goge & Vedre u kupe’ Gordane Ožić i Vedrane Vele Puharić, u kojoj su dvije Makarke izložile stare kupe kanalice koje su oslikavanjem pretvorene u prava umjetnička djela.

Uz to, posjetitelji ove izložbe mogli su u Starom mlinu pogledati i drugu, odnosno akrilike na platnu Gordane Ožić pod nazivom ‘Glave lave kamene’. U pitanju je u najmanju ruku vrlo zanimljiv projekt, o kojem će jedna od autorica, Gordana Ožić, kazati da je polako rastao iz ideje da bude samo dopuna izložbi Glave lave kamene, do projekta koji je uključio mnogo Makarana, ali i pobrao odlične kritike.

– U vrijeme kada sam se zbog nekih zdravstvenih problema morala zaputiti u Istru, taman sam počela s radom na izložbi Glave lave kamene i moja je namjera bila na nekakav drugačiji način dopuniti, osvježiti, tu izložbu. No kada sam u Istri vidjela te kupe onda mi je sinulo i kako ću to napraviti. Povratkom u Makarsku sam počela raditi na jednoj kupi koju sam zamislila kao masku i onda me je, kako se već zna dogoditi, ‘odnijelo’ na sasvim drugu stranu. Čula sam se s Vedranom, ona je u Puharićima pronašla gomilu starih kupa koje smo pomalo nosili u Makarsku i tako je krenulo polagano, sve dok projekt nije došao do ove današnje faze. Jako sam sretna što se svidjelo i ljudima, te što su zajedno s nama sudjelovali u ovome- kazala je Gordana Ožić, dodavši da bi kupe kanalice u današnje vrijeme mogle biti sasvim dobar turistički suvenir. – Možda bi bilo dobro i da se na taj način kupe malo promoviraju. Ljudi danas možda nemaju novaca, ali ne bi trebali oskudijevati u mašti- dodala je Ožić. Dokaz ovoj posljednjoj tvrdnji je i što su petnaestak dana uoči izložbe autorice pozvale i sugrađane da dođu i preuzmu kupe koje će potom oslikati u svom stilu, te su na kraju naišle na velik odaziv. Podijeljeno je ukupno 20-ak kupa a na otvorenju izložbe je velikom, srednjom, i malom tortom makaranom nagrađeno troje najboljih radova – veliku makaranu dobila je Doris Kelvišer, drugu nagradu odnosno ‘srednju’ makaranu Nives Batinić dok je treća, mala, pripala Anti Tončiju Mravičiću. (Makarsko primorje)